Tarih: 27.08.2024 14:50

Hamburg'da Yeni Eğitim Yılında Rekor: 272.970 Öğrenci Bekleniyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Hamburg'da öğrenci sayısı yıllardır artmaya devam ediyor. Yeni eğitim yılı için de yine bir rekor bekleniyor: 2024/25 eğitim-öğretim yılının başında toplamda 272.970 öğrencinin Hamburg okullarında eğitim görmesi bekleniyor. Bu, bugüne kadar kaydedilen en yüksek rakam olacak. 6.230 ek öğrenciyle en büyük artış, geçen yıl olduğu gibi yine devlet okullarında kaydedildi ve bu okullarda beklenen toplam öğrenci sayısı ilk kez çeyrek milyon sınırını aşarak 252.270 oldu. Öğrenci sayısındaki artış devam etse de, büyüme hızında bir yavaşlama işaretleri görülüyor. Geçen yılki öngörüler %4,6 artışa işaret ederken, bu yıl beklenen artış oranı %2,5.

Hamburg Eğitim Senatörü Ksenija Bekeris, "Önümüzdeki yıllarda öğrenci sayısındaki büyümenin yüksek bir seviyede sabitleneceğini düşünüyoruz. Bu nedenle henüz rahatlayamayız, ancak Hamburg okullarının küçük sınıf mevcutlarını ve yüksek kalitesini korumaya devam edeceğiz. Bu yüzden okul inşaatlarına ve ek öğretmen alımlarına yatırım yapmaya devam edeceğiz," dedi.

Sekiz Yeni Devlet Okulu Açılıyor

2024/25 eğitim-öğretim yılında Hamburg'da toplam 476 okul olacak. Bu yıl sekiz yeni devlet okulu eğitim öğretime başlıyor. Hamburg'da daha önce hiç bu kadar çok okul aynı anda açılmamıştı. Bir devlet dışı mesleki okulun kapanmasıyla birlikte, toplam okul sayısı net olarak sadece yedi okul artmış olacak.

Yeni açılacak okullar:

İlkokullar:

Liseler:

Bölge Okulları:

Hamburg'un En Büyük ve En Küçük Okulları

Hamburg'daki okullar çeşitlilik gösteriyor: 100'e yakın öğrencisi olan küçük bir ilkokuldan, yaklaşık 2.000 öğrencisi olan büyük okul sistemlerine kadar Hamburg'da her türden okul mevcut. İşte 2024/25 eğitim-öğretim yılında Hamburg'un en büyük ve en küçük okulları:

En Küçük İlkokullar:

En Büyük Bölge Okulları:

En Büyük Liseler:

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —