Hannover, Almanya’nın İlk "Yardımcı Köpek Dostu Belediyesi" Oldu

Engelli bireylerin günlük yaşamda en büyük destekçilerinden biri olan yardımcı köpekler, Hannover Belediyesi’nin yeni bir uygulamasıyla hak ettikleri desteği buluyor.

Almanya 4.12.2024 13:34:00 0
Hannover, Almanya’nın İlk

Engelli bireylerin günlük yaşamda en büyük destekçilerinden biri olan yardımcı köpekler, Hannover Belediyesi’nin yeni bir uygulamasıyla hak ettikleri desteği buluyor. Pfotenpiloten e.V. derneğinin başlattığı kampanya kapsamında Hannover, Almanya’da “Yardımcı Köpek Dostu Belediye” unvanını alan İlk büyükşehir oldu. Bu kapsamda, yardımcı köpekleri olan bireyler, belediyeye ait tüm hizmet binalarına engelsiz bir şekilde erişim sağlayabilecek.

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay, 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bugün, görülmeyen engellerle yaşayan bireylerin yanında olduğumuzu daha görünür hale getirmek istiyoruz. Toplumda dışlanmayı ortadan kaldırmak için birlikte çalışmalıyız. Bu kampanyaya katılarak, yardımcı köpek sahibi bireylerin haklarını güvence altına alıyor ve onları belediye hizmet binalarımızda memnuniyetle karşılıyoruz.”

Yardımcı Köpeklerin Önemi

Yardımcı köpekler, aldıkları özel eğitimlerle epilepsi krizlerini önceden fark etmek, hareket kısıtlılığı olan bireylerin günlük işlerini kolaylaştırmak ya da diyabet hastalarını kan şekerindeki dalgalanmalar konusunda uyarmak gibi hayati görevleri yerine getiriyor. Bunun yanı sıra, demans, şiddetli alerji veya işitme kaybı gibi durumlar için de destek sağlıyorlar. Ancak kamu binalarına erişim konusunda hala çeşitli zorluklarla karşılaşıyorlar.

Yeni Düzenlemenin Ayrıntıları

Hannover, “Yardımcı Köpek Dostu Belediye” unvanıyla, bu zorlukların önünü kesmek adına büyük bir adım attı. Yeni düzenlemeye göre, tüm belediye binalarında “Yardımcı Köpek Kabul Edilir” yazılı etiketler yerleştirilecek ve bu alanlarda yardımcı köpeklerle bireylerin serbest dolaşımı sağlanacak. Uygulamanın ilk görsel sembolü, Hannover Yeni Belediye Binası’nın ana girişine yerleştirilen “Yardımcı Köpek Hoş Geldiniz” etiketi oldu.

Belediyenin Engelliler Sorumlusu Andreas Mangelsdorf, bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı: “Birçok insan yardımcı köpeklerin hayati öneme sahip olduğunun farkında değil. Bu düzenlemeyle, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak ve kamu kurumlarında daha kapsayıcı bir ortam yaratmak istiyoruz. Yardımcı köpeklerin erişim hakları kanunen güvence altında ve biz de bunları hayata geçiriyoruz.”

Pfotenpiloten e.V. derneğinden Dr. Hannah Reuter ise, Hannover Belediyesi’nin bu öncü adımını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek şunları söyledi: “Hannover’in bu önemli adımı, kapsayıcılık ve erişim konusunda belediyelerin öncül bir rol üstlenebileceğini gösteriyor. Umarız, perakende, gastronomi, otelcilik, kültür ve sağlık gibi alanlardaki diğer kurumlar da belediyenin bu örneğini takip eder.”

Arka Plan Bilgileri

Pfotenpiloten e.V., “Yardımcı Köpek Dostu Belediye” kampanyasıyla, engelli bireylerin günlük yaşamda yardımcı köpeklere olan ihtiyacına dikkat çekmeyi ve kamu kurumlarında bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Kampanya kapsamında, belediye personeline bilinçlendirme eğitimleri veriliyor ve yardımcı köpek dostu noktalar, interaktif bir harita üzerinden duyuruluyor.

www.gazetehamburg.com

Hamburg-Barmbek’te korkunç kaza: Otobüs ağaca çarptı, çok sayıda yaralı var

Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı

ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”

Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor

Berlin’de Kültür Sanatın Gurur Sesi: Şirin Ağdaşan İz Bırakmaya Devam Ediyor

Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi

Bremen’den entegrasyon kursları için çağrı: “Almanca uyumun anahtarıdır”

Hamburg’da Yeni Dönem: Biletsiz Yolculukta Hapis Cezasına Son Mu?

Bremen’de 17 Genç Uzman Göreve Başladı: Kamu Yönetimine Yeni Nefes

Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: 43 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında

Hamburg’da Jobticket yoğun ilgi gördü: 11 binden fazla başvuru

Hamburg’da yeni adım: Evsizler için psikiyatrik merkez açılıyor

Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat

HAMBURG WANDSBEK’TE SPD’DEN NET MESAJ: OLİMPİYAT’A EVET

Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması

Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.

Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor

Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın

Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor

Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı

Bremerhaven’de üç okula “Tüketici Okulu” ödülü

Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda

Hamburg, kruvaziyerde zirveyi bırakmıyor: 1,4 milyon yolcuya ulaştı

Hamburg için olimpiyat hamlesi: “Daha yeşil bir gelecek mümkün”

Hamburg Neustadt’taki “Pik As” yeniden açılıyor

13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!

Lübeck’te Sağlık Alarmı: Bakım İhtiyacı Artıyor

Hamburg’da SAGA Tartışması: Yüksek Gelir, Düşük Hizmet

Hamburg’da Olimpiyat Hamlesi: Tschentscher Halkla Buluşuyor

Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı

Yükleniyor

loading

Hamburg-Barmbek’te korkunç kaza: Otobüs ağaca çarptı, çok sayıda yaralı var

Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı

ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”

Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor

Berlin’de Kültür Sanatın Gurur Sesi: Şirin Ağdaşan İz Bırakmaya Devam Ediyor

Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi

  • Cumartesi 15.8 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.5 ° / 6.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.9 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı