Hannover, Almanya’nın İlk "Yardımcı Köpek Dostu Belediyesi" Oldu

Engelli bireylerin günlük yaşamda en büyük destekçilerinden biri olan yardımcı köpekler, Hannover Belediyesi’nin yeni bir uygulamasıyla hak ettikleri desteği buluyor.

Almanya 4.12.2024 13:34:00 0
Hannover, Almanya’nın İlk

Engelli bireylerin günlük yaşamda en büyük destekçilerinden biri olan yardımcı köpekler, Hannover Belediyesi’nin yeni bir uygulamasıyla hak ettikleri desteği buluyor. Pfotenpiloten e.V. derneğinin başlattığı kampanya kapsamında Hannover, Almanya’da “Yardımcı Köpek Dostu Belediye” unvanını alan İlk büyükşehir oldu. Bu kapsamda, yardımcı köpekleri olan bireyler, belediyeye ait tüm hizmet binalarına engelsiz bir şekilde erişim sağlayabilecek.

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay, 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bugün, görülmeyen engellerle yaşayan bireylerin yanında olduğumuzu daha görünür hale getirmek istiyoruz. Toplumda dışlanmayı ortadan kaldırmak için birlikte çalışmalıyız. Bu kampanyaya katılarak, yardımcı köpek sahibi bireylerin haklarını güvence altına alıyor ve onları belediye hizmet binalarımızda memnuniyetle karşılıyoruz.”

Yardımcı Köpeklerin Önemi

Yardımcı köpekler, aldıkları özel eğitimlerle epilepsi krizlerini önceden fark etmek, hareket kısıtlılığı olan bireylerin günlük işlerini kolaylaştırmak ya da diyabet hastalarını kan şekerindeki dalgalanmalar konusunda uyarmak gibi hayati görevleri yerine getiriyor. Bunun yanı sıra, demans, şiddetli alerji veya işitme kaybı gibi durumlar için de destek sağlıyorlar. Ancak kamu binalarına erişim konusunda hala çeşitli zorluklarla karşılaşıyorlar.

Yeni Düzenlemenin Ayrıntıları

Hannover, “Yardımcı Köpek Dostu Belediye” unvanıyla, bu zorlukların önünü kesmek adına büyük bir adım attı. Yeni düzenlemeye göre, tüm belediye binalarında “Yardımcı Köpek Kabul Edilir” yazılı etiketler yerleştirilecek ve bu alanlarda yardımcı köpeklerle bireylerin serbest dolaşımı sağlanacak. Uygulamanın ilk görsel sembolü, Hannover Yeni Belediye Binası’nın ana girişine yerleştirilen “Yardımcı Köpek Hoş Geldiniz” etiketi oldu.

Belediyenin Engelliler Sorumlusu Andreas Mangelsdorf, bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı: “Birçok insan yardımcı köpeklerin hayati öneme sahip olduğunun farkında değil. Bu düzenlemeyle, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak ve kamu kurumlarında daha kapsayıcı bir ortam yaratmak istiyoruz. Yardımcı köpeklerin erişim hakları kanunen güvence altında ve biz de bunları hayata geçiriyoruz.”

Pfotenpiloten e.V. derneğinden Dr. Hannah Reuter ise, Hannover Belediyesi’nin bu öncü adımını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek şunları söyledi: “Hannover’in bu önemli adımı, kapsayıcılık ve erişim konusunda belediyelerin öncül bir rol üstlenebileceğini gösteriyor. Umarız, perakende, gastronomi, otelcilik, kültür ve sağlık gibi alanlardaki diğer kurumlar da belediyenin bu örneğini takip eder.”

Arka Plan Bilgileri

Pfotenpiloten e.V., “Yardımcı Köpek Dostu Belediye” kampanyasıyla, engelli bireylerin günlük yaşamda yardımcı köpeklere olan ihtiyacına dikkat çekmeyi ve kamu kurumlarında bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Kampanya kapsamında, belediye personeline bilinçlendirme eğitimleri veriliyor ve yardımcı köpek dostu noktalar, interaktif bir harita üzerinden duyuruluyor.

www.gazetehamburg.com

2026’da Vergide Büyük Değişiklikler

Hamburg-Wandsbek’te 13 Yaşındaki Kız Çocuğu Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Bützfleth’te Korkunç Kaza: Yük Treni Otomobile Çarptı, Sürücü Ağır Yaralı

Hamburg Billstedt’te Alışveriş Merkezinde Kanlı Kavga: 3 Kişi Ağır Yaralı

Harburg Phoenix Semti Alarmda: Silahlı Tehdit İddiası, Şüpheli Firarda

Curslack’ta İki Genç Kızdan Saatlerdir Haber Alınamıyor: Uyuşturucu Şüphesiyle Büyük Arama Operasyonu

Hannover Polisi Görüntülerle Arıyor: Çalıntı EC Kartıyla Binlerce Euro Çekti

Hamburg’da AfD’ye Karşı Net Mesaj: Rot-Yeşil’den Olası Parti Yasağı Adımı

Almanya’da Doktora Gitmek Ücretli mi Oluyor?

Silvester Feuerwerkinde Uyarı: Yeni Yıla Güvenli Girin

Kemal Ceyhan: Adana’da Sanat Zor Ama İmkânsız Değil

Kartal’dan Almanya’ya uzanan örnek dayanışma modeli

Müzisyen Hüner Rojman: “Dokuz Yaşımda Müzikle Tanıştım, Hayatım Müziğin İçinde Geçti”

Hamburg-Rahlstedt’te Kapıda Bıçaklı Saldırı: 68 Yaşındaki Salih Çelik Hayatını Kaybetti

SAĞLIKLI SEÇİMLERLE YILBAŞI SOFRASINDA DENGE MÜMKÜN

2026’da Emeklilikte Yeni Dönem: Maaşlar Artıyor, Yük Büyüyor

Mustafa Akay’dan 2025’e Veda: Yılın Son Konseri Köln’de

Saksonya’da Kayıp Alarmı: Yaklaşık 340 Kişiden Haber Alınamıyor

Bezahlkarte Değişti, Bürokrasi Kaldı: Mülteciler İçin Yeni Kart Yeni Sorunlar Getirdi

Ev İçi ve İlişki Şiddetine Karşı Yeni Adım: Bremen’de İki Yeni Danışma ve Müdahale Merkezi

Hamburg’da Ramazan Avcı Anması: “Irkçılığa Karşı Sessiz Kalmayın”

Hamburg’da Dış Reklamlar Yenileniyor: Daha Yeşil, Daha Sessiz, Daha Kent Dostu Bir Dönem Geliyor

Hamburg Jenfelder Au’da Büyük Final: 44 Şehir Evi Daha Satışa Çıkıyor

Hamburg’da Kanser İlaçları Skandalı: Milyonlarca Euroluk Dolandırıcılık Davası Açılıyor

Hamburg Sokaklarında Acı Tablo: 20’den Fazla Evsiz Hayatını Kaybetti

E-Scooter’lara Sıkı Düzenleme Geliyor: Kurallar Sertleşiyor, Cezalar Artıyor

Bakım Yasası Onaylandı: Klinik Ödemelerinde Uzlaşma Sağlandı

Fenerbahçe Sevdası Hamburg’da Aynı Sofrada

Temel Nal’dan Viktualienmarkt’ta çarpıcı foto-sanat enstalasyonu

Federal Konsey’den Ebeveyn Parası Çağrısı: Elterngeld Artırılsın, Koruyucu Aileler Kapsama Alınsın

Yükleniyor

2026’da Vergide Büyük Değişiklikler

Hamburg-Wandsbek’te 13 Yaşındaki Kız Çocuğu Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Bützfleth’te Korkunç Kaza: Yük Treni Otomobile Çarptı, Sürücü Ağır Yaralı

Hamburg Billstedt’te Alışveriş Merkezinde Kanlı Kavga: 3 Kişi Ağır Yaralı

Harburg Phoenix Semti Alarmda: Silahlı Tehdit İddiası, Şüpheli Firarda

Curslack’ta İki Genç Kızdan Saatlerdir Haber Alınamıyor: Uyuşturucu Şüphesiyle Büyük Arama Operasyonu

  • Perşembe 0.4 ° / -9.5 ° Yoğun kar yağışlı
  • Cuma -0.8 ° / -11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi -1.4 ° / -10.6 ° Güneşli