Tarih: 19.09.2024 12:54

Hannover'deki Leonore-Goldschmidt Okulu'nda Yenilenebilir Enerjiyle E2 Şarj İstasyonu Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Hannover'deki Leonore-Goldschmidt Okulu'nda yer alan Schulbiologiezentrum'a bağlı Enerji-LAB, bugün (19 Eylül) yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan yeni E2 Şarj İstasyonu'nu hizmete açtı. Bu istasyon, öğrencilere ve ziyaretçilere yenilenebilir enerjiyle cihaz çalıştırma ve E-Bike (elektrikli bisiklet) aküsü şarj etme imkanı sunuyor.

Okulun arka bahçesinde kurulan konteynerin üzerine yerleştirilen fotovoltaik paneller ve bir rüzgar jeneratörü, konteynerin içindeki akümülatörü ekolojik enerjiyle besliyor. Bu enerji, E-Bike akülerini şarj eden bir dolap ile okulda kullanılan elektrikli cihazları çalıştırmak için kullanılıyor. Şarj istasyonunu okul topluluğu üyeleri ve okulun bisiklet atölyesi müşterileri de kullanabiliyor.

Ayrıca, bu mobil enerji sistemi, Enerji-LAB'da yapılan deneyler için de kullanılabiliyor ve böylece kullanıcılar, yeşil enerjiyle çalışan cihazları birebir deneyimleyebiliyor. Üretilen enerji ve kullanım verileri de eğitimlerde öğretici bir kaynak olarak kullanılmak üzere erişilebilir durumda.

"E2", yenilenebilir enerji kaynaklarını ve fotovoltaik modüller ile rüzgar jeneratörü olmak üzere iki enerji dönüştürücüsünü ifade ederken, aynı zamanda cihaz şarjı ve E-Bike akü şarjı olmak üzere iki kullanım alanına dikkat çekiyor.

Bu proje, Veenker Vakfı ve Leonore-Goldschmidt Okulu Destekleme Derneği'nin finansman desteğiyle gerçekleştirildi. Enerji-LAB, okul öncesi gruplardan lise sınıflarına kadar her seviyede öğrenciye açık olup, sürdürülebilirlik temaları üzerine çeşitli deneyimler ve eğitim fırsatları sunmaya devam ediyor.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —