Tarih: 11.09.2024 12:49

Hessen İçişleri Bakanı Roman Poseck, NATO Parlamenter Asamblesi'nde Federal Konsey'in Yeni Delegasyon Lideri Seçildi

Facebook Twitter Linked-in

NATO Parlamenter Asamblesi'nde Federal Konsey delegasyonunun üyeleri, Hessen İçişleri Bakanı Roman Poseck'i oy birliğiyle yeni delegasyon lideri olarak seçti. Bu görevle birlikte Poseck, Alman delegasyonunun başkan yardımcısı oldu. Alman delegasyonu, Federal Konsey'den altı ve Federal Meclis'ten on iki üye olmak üzere toplam 18 üyeden oluşuyor.

Seçim sonrası konuşan Poseck, NATO'nun barış ve güvenliğin teminatı olduğunu vurguladı. "NATO, 75 yıllık tarihinde barış ve güvenliğin güvencesi olmuştur. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı saldırı savaşı, NATO'nun güvenliğimiz için taşıdığı büyük önemi bir kez daha gözler önüne sermiştir. NATO, güçlü ortaklarımızın desteğiyle saldırganları caydıran bir ittifaktır. Bugün her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Yalnızca güçlü müttefiklerimizle birlikte özgürlüğümüzü savunabiliriz," dedi.

1955'ten bu yana faaliyet gösteren NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PV), 32 NATO üyesi ülkeden 281 parlamenterin bir araya gelerek güvenlik, savunma, demokrasi, iklim değişikliği ve enerji güvenliği gibi konuları tartıştığı bir forum olarak çalışmaktadır. Yılda iki kez düzenlenen toplantılarda, delegasyon lideri olarak Poseck, bu etkinliklerin hazırlanması, rapor sunulması ve Federal Konsey ile Meclis'e bilgi verilmesi görevlerini üstlenecek.

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —