HVV’de 3 Bin Kişiye Dilencilikten Para Cezası
Hamburg Ulaşım Kurumu (HVV), son bir yılda dilendiği veya müzik yaptığı gerekçesiyle yaklaşık 3000 kişiye ceza keserken, yolculardan gelen şikâyet sayısı sadece 603’te kaldı. Sol Parti uygulamayı sert sözlerle eleştirdi.
Hamburg Ulaşım Kurumu’nun (HVV) dilencilik ve sokak müziği yasağı kapsamında uyguladığı para cezaları, kamuoyunda tartışma yaratmaya devam ediyor. Hamburg Sol Parti (Die Linke) tarafından Hamburg Eyalet Parlamentosu’na (Bürgerschaft) verilen bir soru önergesine yanıt olarak açıklanan verilere göre, son 12 ayda HVV denetimleri sırasında dilencilik ve müzik yaptığı gerekçesiyle tam 2.951 kez ceza uygulandı. Bu cezaların toplamı 119.920 euroyu buldu.
Ancak dikkat çeken nokta, aynı dönemde yolcular tarafından yalnızca 603 şikâyetin kayda geçmiş olması. Bu da uygulanan ceza sayısının şikâyet sayısına oranla yaklaşık beş kat fazla olduğunu gösteriyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Hamburg Sol Parti’nin sosyal politikalar sözcüsü Olga Fritzsche, bu uygulamayı sert bir dille eleştirdi:
“Dilencilik yasağı yoksulluğu ortadan kaldırmak yerine cezalandırıyor. Bu tamamen toplumsal duyarsızlıkla ve düzenin korunmasına yönelik bir yaklaşımla yapılıyor. Dilenmek bir suç değil, çaresizliğin ve sosyal alternatifsizliğin ifadesidir. Yasaklar ve baskı politikalarıyla bu insanlardan alınan para, gerçekten yanlış kişilere yönelik oluyor.”
Fritzsche ayrıca, Toplumsal Özgürlükler Derneği (GFF), Hinz&Kunzt ve mağdurların birlikte açtığı davadan umutlu olduklarını da belirterek, “Umarım bu onur kırıcı uygulamaya yargı yolu ile son verilir. Çünkü açıkça görülüyor ki; ‘yoksulu şehirden uzaklaştırmak’ sosyal politika değildir. Aksine, bu durum sadece acıyı derinleştirir,” dedi.
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Yükleniyor
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
HAMBURG WANDSBEK’TE SPD’DEN NET MESAJ: OLİMPİYAT’A EVET
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.
Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor
Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın
- Pazar 10.9 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 7.6 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 13.1 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





