Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası final maçında Rusya'yı 4-0 yenen Türk Milli Takımı şampiyonluk kupasını aldı.
Hannover’deki HDI Arena’da oynanan final karşılaşmasının ardından düzenlenen kupa töreninde önce, Ukrayna'yı mağlup ederek üçüncü olan İngiltere ve ikinci olan Rus ekibine kupa ve madalyaları verildi.
Daha sonra turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Türk Milli Takımı’na ve teknik ekibe madalyaları takdim edildi. Almanya İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Wiencek, şampiyonluk kupasını takımın kaptanı Soner Balcı'ya verdi.
Finalde 3 gol atan ve şampiyonada da toplamda 11 gol kaydeden milli oyuncu Eşref Metin Su, turnuvanın gol kralı oldu.
Törenin ardından ay-yıldızlı ekip, şampiyonluğu tribünden sahaya inen taraftarlarla kutladı.
- Teknik direktör Metin: "Ne mutlu bize"
İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ali Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kupanın büyük bir anlamı olduğunu söyledi.
Metin, 2008'de dünya ikinciliği yaşadıklarını, 2012'de de dünya şampiyonluğuna ulaştıklarını belirterek, "İşitme engelliler olarak Avrupa’da hiç bir derecemiz yoktu. Bunu işitme engellilerin tarihine de yazdık. Avrupa şampiyonu olduk. Hakikaten çok gurur ve onur verici. Buradaki gurbetçilerin bizi destekleyişi, çocuklarımızın eksiksiz sahada oynamaları, tüylerim hala diken diken oluyor. Ne mutlu bize" diye konuştu.
Gelecek yıl İtalya’da dünya şampiyonasının düzenleneceğini ve şimdi bu turnuvaya hazırlanmaya başlayacaklarını ifade eden Metin, "Daha sonra en büyük hedef 2017'de Samsun'daki olimpiyatlarımız. Olimpiyatlarda derece yapmak istiyoruz" dedi.
Ay-yıldızlı ekibin golcü oyuncusu Eşref Metin Su da, finalde skor 4-0 olduğunda çok şaşırdığını ve sevindiğini belirterek, "Milli takım için büyük bir başarı. Taraftarlarımız süperdi. Bize destek verdiler" ifadesini kullandı.
Eşref Metin Su, gol kralı olmanın kendisi için önemli olmadığını belirterek, "Önemli olan takım, biz bir bütünüz" şeklinde konuştu.
İşitme Engelliler Spor Federasyon Başkanı Yakup Ümit Kihtir de, kupanın hayırlı olmasını dileyerek, "Bu bizim için bayram günü. Hannover’i unutmayacağız. Burada tarih yazdık" değerlendirmesinde bulundu.
Kihtir, çok mutlu olduklarını belirterek, "Türk halkına bu mutluluğu yaşattığımız için sevinçliyiz. Mesajlar geliyor. Devlet büyüklerime teşekkür ediyorum. Gurbetçi taraftarlar bize destek verdi, onlara da teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Braunschweig Stadı’nda Büyük Denetim: 247 Güvenlik Görevlisi Kontrol Edildi
Hamburg’da Miras Vergisi Tartışması: Gelir Artıyor, Muafiyetler Büyüyor
Bremen’de Suç Oranı Yüzde 10 Düştü: Polis Daha Fazla Vakayı Aydınlatıyor
Bremen’de Kadına Yönelik Şiddet Artıyor: 2025’te Vakalar Yüzde 7,1 Yükseldi
HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)
Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig
Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor
Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı
Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı
Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı
Hamburg’da Yeni Dönem: Demokrat Çorumlular Platformu Artık “Demokrat Hamburglular Platformu”
Markus Söder: “Yerel Siyaset Milletin Kalbidir”
Bremen Turizmde Yeni Yol Haritasını Açıkladı: “Bremen 2030+” Dönemi Başlıyor
Hamburg-Altstadt’ta Irkçı Saldırı: Polis 5 Şüpheliyi Kamuoyuna Açıkladı
Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti