İZMİR’DE SAĞLIKÇILAR KEREM KINIK’I İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Kahramanmaraş depremlerinin üçüncü gününde Türk Kızılayı’nın AHBAP Derneği’ne 46 milyon liraya çadır sattığının ortaya çıkmasının ardından kurumun başındaki Kerem Kınık’a yönelik tepkilere İzmir’den bir yenisi daha eklendi. Birlik Sağlık Sen İzmir Şubesi

Medya 26.04.2023 19:22:39 0
İZMİR’DE SAĞLIKÇILAR KEREM KINIK’I İSTİFAYA ÇAĞIRDI

KERİM UĞUR

Kahramanmaraş depremlerinin üçüncü gününde Türk Kızılayı’nın AHBAP Derneği’ne 46 milyon liraya çadır sattığının ortaya çıkmasının ardından kurumun başındaki Kerem Kınık’a yönelik tepkilere İzmir’den bir yenisi daha eklendi. Birlik Sağlık Sen İzmir Şubesi üyeleri Kerem Kınık’ı istifaya çağırdı.

Konak Meydanında bugün toplanan Birlik Sağlık Sen üyesi sağlık emekçileri, yaptıkları basın açıklaması ile Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık’ı istifaya davet etti.  Sendika üyeleri adına açıklamayı Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol yaptı.

“KIZILAY’IN VATANDAŞ GÖZÜNDEKİ İTİBARINI YERLE BİR ETTİ”

Başkan Ahmet Doğruyol şöyle konuştu:

“Kızılay’a olan güvensizlik vatandaşımızın sağlığını vurdu. Yaşam için hayati önem taşıyan sıvı kan. Ve son günlerde kan temininde yaşanan sıkıntı yani kırmızı alarm. Özellikle 11 ilimizi etkileyen ve on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem felaketinde, kuruluş amacı, insan sağlığını ve hayatını korumak olan, 155 yıllık yardım kuruluşumuz Kızılay’ın, deprem bölgesinde millet enkaz altındayken çadır sattığı haberleriyle başlayan süreç, Kızılay’ın vatandaş gözündeki itibarını yerle bir etmiştir. Maalesef bu süreç, bugün ameliyat olacak olan, kronik hastalığı olan, kan ihtiyacı olan binlerce vatandaşımızın mağdur olmasını da beraberinde getirmiştir. Bugün kan temininde yaşanan sıkıntının başlıca sebebi, vatandaşlarımızın Kızılay’a olan güveninin ortadan kalkmasıdır. Basında çıkan haberlere göre, vatandaşlarımız enkaz altındayken çadır satan Kızılay görüntüsü bu milletin hiçbir zaman görmek, duymak isteyeceği bir görüntü değildir. Kızılay yardım kuruluşudur. Kızılay ticari bir şirket olamaz. Olmamalıdır. Vatandaşlarımızın yıllarca fitresini, zekâtını, sadakasını, kurban derisini verdiği Kızılay’ın bugünkü holding görüntüsü milletimizin güvenini bir kez daha yok etmiştir.”

“KIZILAY BAŞKANI VE ÜST YÖNETİMİNİ ACİLEN İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ”

Kızılay’ın kanları para ile sattığı iddialarına da değinen Başkan Doğruyol, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın bağışladığı kanı, ayrıştırdıktan sonra maliyetinin kat be kat üzerinde ücret karşılığı satan bir Kızılay yönetimini istemiyoruz. Milletimiz depremin yaralarını sarmak için uğraşırken, 23 Mart tarihinde bir torba kanı 502 TL’den 980 TL’ye çıkarmak ve genel itibarıyla sattığı kanın ücretini SGK’ya yani devlete fatura etmek, ücretini almak vicdansızlıktır. Özellikle vurgulamak istiyoruz ki; hiçbir bürokratın koltuğu, egosu, bir tek vatandaşımızın bile hayatından daha önemli değildir. Bundan dolayıdır ki, Kızılay’a karşı yeniden bir güven ortamının tesis edilmesi için, Kızılay Başkanı ve üst yönetimini acilen istifaya davet ediyoruz. Kan acil bir ihtiyaç değil, her zaman olan ihtiyaçtır. Yaşanan kan sıkıntısından dolayı hastanelerimizde ameliyatlar durma noktasına gelmiş ve kan teminine bağımlı olarak yaşayan kronik hastalarımız kana ulaşmakta zorluk çekmektedirler. Kan temininde çözüm nasıl olmalıdır? Yaklaşık 10 yıl önce var olan ve kandaki ranttan dolayı Kızılay’ın tekeline verilen kan temini için genel olarak kapatılan, üniversite ve devlet hastanelerimizdeki kan bankaları ivedilikle yeniden açılmalıdır. Kan bağışı temini Kızılay’ın tekelinden çıkartılmalıdır. Vatandaş, hastanelerimize kan bağışında bulunabilmeli ve hastasına kan verebilmelidir. Kızılay asli görevi olan yardım kuruluşu görüntüsüne ve işlevine acilen geri dönmelidir. Tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen, vatandaşımızın sağlığı her şeyden önemlidir diyerek tüm vatandaşlarımıza kan bağışı yapmaya davet ediyoruz.”

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri Kızılay’ın Konak Meydanında bulunan gezici tırlarına giderek kan bağışında bulundular.

 

Hannover Buchholz-Kleefeld’de 2026 Entegrasyon Ödülü için başvurular başladı

Hamburg’da seks işçilerinin hakları tartışılıyor: Sol Parti daha fazla destek ve görünürlük istiyor

Hamburg’da dijital ödeme için Avrupa adımı: Belediyede “Wero” dönemi gündemde

Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi

Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor

St. Pauli Frankfurt’a Geçit Vermedi: Millerntor’da Golsüz Beraberlik 0-0

Hamburg’da Nefret Suçları Alarm Veriyor: Faillerin Büyük Bölümü Aşırı Sağcı

Almanya tarihinde bir ilk: Cem Özdemir eyalet başbakanı oldu

Lübeck’te Irkçılığa Karşı Şiir ve Edebiyat Buluşması

Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı

Çifte Vatandaşlar Dikkat: Alman Vatandaşlığının Kaybına İlişkin Yeni Mahkeme Kararı

Hamburg’da Sosyal Medya Tartışması: “Yasak Çözüm Değil”

Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı

Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı

Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı

Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?

Hamburg’da Kadınlar Günü’nde Anlamlı Adım: Forsmannstraße’ye Kadın Sanatçı İsmi Eklendi

Bremen’de “Ferienkompass”: Tatilde Çocuklara Eğitim ve Eğlence Bir Arada

Bundesrat’tan Sosyal Hizmetlerde Reform Girişimi: Bürokrasi Azaltılacak

Almanya’da BAföG Reformu Çağrısı: Bundesrat Hükümete Çağrı Yaptı

Murat S. Dural’dan Yeni Roman: “Fırtına Çıkmazı” Okurlarla Buluşuyor

Lübeck’te Turuncu Bank: Kadına Yönelik Şiddete Karşı Güçlü Mesaj

Braunschweig Stadı’nda Büyük Denetim: 247 Güvenlik Görevlisi Kontrol Edildi

Hamburg’da Miras Vergisi Tartışması: Gelir Artıyor, Muafiyetler Büyüyor

Bremen’de Suç Oranı Yüzde 10 Düştü: Polis Daha Fazla Vakayı Aydınlatıyor

Bremen’de Kadına Yönelik Şiddet Artıyor: 2025’te Vakalar Yüzde 7,1 Yükseldi

HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)

Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig

Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor

Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı

Yükleniyor

loading

Hannover Buchholz-Kleefeld’de 2026 Entegrasyon Ödülü için başvurular başladı

Hamburg’da seks işçilerinin hakları tartışılıyor: Sol Parti daha fazla destek ve görünürlük istiyor

Hamburg’da dijital ödeme için Avrupa adımı: Belediyede “Wero” dönemi gündemde

Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi

Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor

St. Pauli Frankfurt’a Geçit Vermedi: Millerntor’da Golsüz Beraberlik 0-0

  • Çarşamba 13.3 ° / 3.1 ° Güneşli
  • Perşembe 11.4 ° / 3.6 ° false
  • Cuma 12.5 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı