Kaifu Yüzme Havuzundaki Bundeswehr Reklamı Kaldırılsın

Hamburg'da yer alan Kaifu Yüzme Havuzu’nda bulunan Bundeswehr reklamı, bölge halkının tepkisini çekti. Yerel yönetimden bu reklamın kaldırılması isteniyor.

Hamburg 28.07.2024 00:05:00 0
Kaifu Yüzme Havuzundaki Bundeswehr Reklamı Kaldırılsın

 

Hamburg'da yer alan Kaifu Yüzme Havuzu’nda bulunan Bundeswehr reklamı, bölge halkının tepkisini çekti. Yerel yönetimden bu reklamın kaldırılması isteniyor.

Hamburg’un Eimsbüttel semtindeki Kaifu Yüzme Havuzu’nda, atlama kulesine asılan bir afiş, son günlerde büyük tartışmalara neden oldu. “Kariyer Sıçrayışı – Deniz Kuvvetleri Denizi Tanır” sloganıyla ve ortasında bir savaş gemisi resmiyle dikkat çeken bu afiş, Bundeswehr (Alman Silahlı Kuvvetleri) tarafından gençleri orduya katılmaya teşvik etmek amacıyla asılmış durumda. Ancak bu reklam, çocukların ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu bu alanda pek çok kişiyi rahatsız etti.

Hamburg Eyalet Meclisi Üyeleri Tepkili

Fraksiyonsuz Hamburg Eyalet Meclisi üyesi Martin Dolzer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yüzme havuzları, yüzmeyi öğrenme ve eğlence amacı taşır. Kaifu Yüzme Havuzu’nda düzenli olarak küçük çocuklar ve gençler bulunmaktadır. Bu gençler, kaçınılmaz olarak bu alaycı Bundeswehr reklamıyla karşı karşıya kalmaktadır. Bundeswehr, savaşa gidip ölmek isteyen insanlardan yoksun. Bu ülkede ve Hamburg'da insanların çoğunluğu barış yanlısı olmaya devam ediyor. Yapılan anketlerde, çoğunlukla savaşın tırmandırılması yerine diplomasinin tercih edilmesi gerektiği yönünde görüşler bildiriliyor. Senato, bu alaycı kariyer sıçrayışı kampanyasını derhal durdurmalıdır çünkü Bäderland, kamunun elindedir,” ifadelerini kullandı.

Bir diğer fraksiyonsuz Hamburg Eyalet Meclisi üyesi Mehmet Yıldız ise, “Semt sakinleri, Bundeswehr’in insanları Güney Çin Denizi'ne ve Gazze Şeridi açıklarına gönderen bu acımasız işe alım yöntemlerinden rahatsız olmaktadır. Bundeswehr’in görev tanımı artık sadece ülke savunması ile sınırlı değil. Alman askerleri, Afganistan'da hayatlarını kaybetti ve Ukrayna'daki savaşta da yalnızca eğitmen olarak değil, farklı görevlerde de yer alıyorlar. NATO, Yugoslavya'daki savaş ile Avrupa'da savaşı yeniden başlatan ilk güç oldu. Toplumun daha fazla askerileştirilmesi ve dünya çapında artan gerilim yerine diplomatik girişimlere ihtiyacımız var. Hamburg Eyalet Meclisi’nin spor komisyonu üyesi olarak şunu söyleyebilirim: Bundeswehr ve yüzme sporu, ateş ve su gibidir, bir araya gelmemelidir," dedi.

“Çocuklar Savaş Değil Yüzmek İstiyor”

Kaifu Yüzme Havuzu, savaş travmalarını atlatmaya çalışan birçok göçmen tarafından da kullanılıyor. Fraksiyonsuz Meclis üyesi Metin Kaya, "Savaş ortamından yeni çıkmış insanlar, bu tür savaş temalı reklamlar nedeniyle travma yaşayabilirler. Anayasal haklarını savunarak protesto eden bölge sakinlerinin taleplerine rağmen, Senato'nun henüz Bäderland yetkililerine bu reklamları kaldırma talimatı vermemiş olması şaşırtıcı. Gençler, ölmek istemiyor; yüzmek istiyorlar. Bir savaş gemisinin maliyetiyle birçok yüzme havuzu inşa edilebilir ve bu havuzlar, yüzme bilmeyen çocuklarımız ve gençlerimiz için acilen gereklidir. Çocuklarımız ve gençlerimiz, yüksek giriş ücretlerinden dolayı mağdur oluyor. Silahlanma ve savaş destekleri için harcanan paranın çok az bir kısmı bile, herkes için ücretsiz giriş imkanı sağlar ve yeni inşa edilecek halka açık yüzme havuzlarına büyük bir talep yaratır. Gençlerimiz düşmanlar peşinde değil, güvenli bir gelecek peşinde koşmalı,” dedi.

Hamburg Senatosu’na Çağrı

Üç milletvekili, Senato'yu, kamuya açık alanlarda askeri ve savaş temalı reklamların engellenmesi için harekete geçmeye çağırdı. “Oğullarımız ve kızlarımız, jeostratejik çıkarlar uğruna savaşlara gönderilmemeli ve orada ölmemelidir. Senato'nun, Kaifu Yüzme Havuzu'ndaki Bundeswehr reklamlarının derhal kaldırılmasını sağlamasını talep ediyoruz. Tüm insanların ve devletlerin barışçıl ve saygılı bir şekilde bir arada yaşamalarını teşvik eden reklamlar görmemiz gerekiyor, savaş, düşmanlık ve toplumsal bölünme değil," diye eklediler.

 

www.gazetehamburg.com

Deutschlandticket’in Finansmanı 2030’a Kadar Güvence Altına Alındı

Düsseldorf’ta “Amerikan Polis Aracı” Trafikten Men Edildi

Bremen’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kararlılık: “Hâlâ Yapılacak Çok İş Var”

Almanya’da Elektronik Atık Yasası Bundesrat’tan Geçti

Hamburg’da Kadın ve Kızlara Yönelik Şiddete Karşı “Turuncu Bank” Mesajı

Almanya'dan İstanbul'a Gelen Gürhan Takıl Hayatını Kaybetti

GazeteHamburg Yazarlarımız Şahturna ve Ozan Şiar’a Demokrasi ve Halk Edebiyatı Ödülü

Hamburg Yeşilleri’nden İklim ve Doğa İçin Tarihî Adım

8.Türk Dünyası “KIZILELMA” Ödülleri 25 Kasım'da Sahiplerini Bulacak

CDU ve CSU’da AfD Tartışması Yeniden Alevlendi

Hamburg’da 5. Kültür Zirvesi “Birlikte!” Temasıyla Başlıyor

Bremerhavenli Jizhe Ma “Baltic Way” Matematik Yarışmasında Avrupa Birincisi

Robot OTTO, IERA 2025 Ödülünü Kazandı

Kiracılara Güneş Enerjisi Desteği: Hamburg’da Yeni Dönem

Mozarteum ve LMU Öğrencisi Naz İrem Türkmen’e Uluslararası Arenada Büyük Başarı

Hamburg’da Entegrasyon Başarısı: Eğitim, Dil, İş ve Vatandaşlıkta Güçlü Artış

Almanya Genelinde Güvenlik Sektörüne Büyük Zoll Operasyonu

Levent Çukur, CSU listesinden Pasing-Obermenzing İlçe Meclisi’ne aday

Bremen’de Mietpreisbremse 2029’a Kadar Uzatıldı

Kaya Lahmacun Hamburg’da Yeni Adresinde: Aynı Lezzet, Aynı Kalite

AB’den Çinli Ucuz Alışveriş Devlerine Fren: Shein ve Temu’nun Ayrıcalıkları Sona Eriyor

Harburg’daki Schlachthofstraße Mülteci Yurdunda Skandal: Kötü Koşullar Sürüyor, Basına Giriş Yasak

Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”

Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu

St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi

St. Pauli’den Rekor Gelir ve Büyük Proje: Millerntor 50 Bin Seyirciye Çıkıyor

Hamburg’da Ramazan Avcı’yı Anma Etkinlikleri 40. Yılında Panelle Başlıyor

MÜYORBİR’de Reform Rüzgârı: Haluk Özkan ve Ekibinden “Birlik ve Şeffaflık” Vizyonu

Hamburg Alevi Kültür Merkezi 35. Yılını Coşkuyla Kutladı

AABF Başkanı Hüseyin Mat: “Terörsüz Türkiye’yi Destekliyoruz”

Yükleniyor

Deutschlandticket’in Finansmanı 2030’a Kadar Güvence Altına Alındı

Düsseldorf’ta “Amerikan Polis Aracı” Trafikten Men Edildi

Bremen’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kararlılık: “Hâlâ Yapılacak Çok İş Var”

Almanya’da Elektronik Atık Yasası Bundesrat’tan Geçti

Hamburg’da Kadın ve Kızlara Yönelik Şiddete Karşı “Turuncu Bank” Mesajı

Almanya'dan İstanbul'a Gelen Gürhan Takıl Hayatını Kaybetti

  • Cumartesi 19 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Pazar 20.1 ° / 11.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.7 ° / 11 ° false