Kaifu Yüzme Havuzundaki Bundeswehr Reklamı Kaldırılsın

Hamburg'da yer alan Kaifu Yüzme Havuzu’nda bulunan Bundeswehr reklamı, bölge halkının tepkisini çekti. Yerel yönetimden bu reklamın kaldırılması isteniyor.

Hamburg 28.07.2024 00:05:00 0
Kaifu Yüzme Havuzundaki Bundeswehr Reklamı Kaldırılsın

 

Hamburg'da yer alan Kaifu Yüzme Havuzu’nda bulunan Bundeswehr reklamı, bölge halkının tepkisini çekti. Yerel yönetimden bu reklamın kaldırılması isteniyor.

Hamburg’un Eimsbüttel semtindeki Kaifu Yüzme Havuzu’nda, atlama kulesine asılan bir afiş, son günlerde büyük tartışmalara neden oldu. “Kariyer Sıçrayışı – Deniz Kuvvetleri Denizi Tanır” sloganıyla ve ortasında bir savaş gemisi resmiyle dikkat çeken bu afiş, Bundeswehr (Alman Silahlı Kuvvetleri) tarafından gençleri orduya katılmaya teşvik etmek amacıyla asılmış durumda. Ancak bu reklam, çocukların ve gençlerin yoğun olarak bulunduğu bu alanda pek çok kişiyi rahatsız etti.

Hamburg Eyalet Meclisi Üyeleri Tepkili

Fraksiyonsuz Hamburg Eyalet Meclisi üyesi Martin Dolzer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yüzme havuzları, yüzmeyi öğrenme ve eğlence amacı taşır. Kaifu Yüzme Havuzu’nda düzenli olarak küçük çocuklar ve gençler bulunmaktadır. Bu gençler, kaçınılmaz olarak bu alaycı Bundeswehr reklamıyla karşı karşıya kalmaktadır. Bundeswehr, savaşa gidip ölmek isteyen insanlardan yoksun. Bu ülkede ve Hamburg'da insanların çoğunluğu barış yanlısı olmaya devam ediyor. Yapılan anketlerde, çoğunlukla savaşın tırmandırılması yerine diplomasinin tercih edilmesi gerektiği yönünde görüşler bildiriliyor. Senato, bu alaycı kariyer sıçrayışı kampanyasını derhal durdurmalıdır çünkü Bäderland, kamunun elindedir,” ifadelerini kullandı.

Bir diğer fraksiyonsuz Hamburg Eyalet Meclisi üyesi Mehmet Yıldız ise, “Semt sakinleri, Bundeswehr’in insanları Güney Çin Denizi'ne ve Gazze Şeridi açıklarına gönderen bu acımasız işe alım yöntemlerinden rahatsız olmaktadır. Bundeswehr’in görev tanımı artık sadece ülke savunması ile sınırlı değil. Alman askerleri, Afganistan'da hayatlarını kaybetti ve Ukrayna'daki savaşta da yalnızca eğitmen olarak değil, farklı görevlerde de yer alıyorlar. NATO, Yugoslavya'daki savaş ile Avrupa'da savaşı yeniden başlatan ilk güç oldu. Toplumun daha fazla askerileştirilmesi ve dünya çapında artan gerilim yerine diplomatik girişimlere ihtiyacımız var. Hamburg Eyalet Meclisi’nin spor komisyonu üyesi olarak şunu söyleyebilirim: Bundeswehr ve yüzme sporu, ateş ve su gibidir, bir araya gelmemelidir," dedi.

“Çocuklar Savaş Değil Yüzmek İstiyor”

Kaifu Yüzme Havuzu, savaş travmalarını atlatmaya çalışan birçok göçmen tarafından da kullanılıyor. Fraksiyonsuz Meclis üyesi Metin Kaya, "Savaş ortamından yeni çıkmış insanlar, bu tür savaş temalı reklamlar nedeniyle travma yaşayabilirler. Anayasal haklarını savunarak protesto eden bölge sakinlerinin taleplerine rağmen, Senato'nun henüz Bäderland yetkililerine bu reklamları kaldırma talimatı vermemiş olması şaşırtıcı. Gençler, ölmek istemiyor; yüzmek istiyorlar. Bir savaş gemisinin maliyetiyle birçok yüzme havuzu inşa edilebilir ve bu havuzlar, yüzme bilmeyen çocuklarımız ve gençlerimiz için acilen gereklidir. Çocuklarımız ve gençlerimiz, yüksek giriş ücretlerinden dolayı mağdur oluyor. Silahlanma ve savaş destekleri için harcanan paranın çok az bir kısmı bile, herkes için ücretsiz giriş imkanı sağlar ve yeni inşa edilecek halka açık yüzme havuzlarına büyük bir talep yaratır. Gençlerimiz düşmanlar peşinde değil, güvenli bir gelecek peşinde koşmalı,” dedi.

Hamburg Senatosu’na Çağrı

Üç milletvekili, Senato'yu, kamuya açık alanlarda askeri ve savaş temalı reklamların engellenmesi için harekete geçmeye çağırdı. “Oğullarımız ve kızlarımız, jeostratejik çıkarlar uğruna savaşlara gönderilmemeli ve orada ölmemelidir. Senato'nun, Kaifu Yüzme Havuzu'ndaki Bundeswehr reklamlarının derhal kaldırılmasını sağlamasını talep ediyoruz. Tüm insanların ve devletlerin barışçıl ve saygılı bir şekilde bir arada yaşamalarını teşvik eden reklamlar görmemiz gerekiyor, savaş, düşmanlık ve toplumsal bölünme değil," diye eklediler.

 

www.gazetehamburg.com

Bahrenfeld S-Bahnhaltestelle Çevresinde Mobilite Devrimi: Hegarstraße Yenilendi, Friedensallee Çalışmaları Başlıyor

UGC Başkanı Ahmet Öz’den 6 Şubat Mesajı: “Gazetecilerin İsimleri Deprem Kentlerinde Yaşatılmalı”

Hamburg ve Schleswig-Holstein Okul Denetimini Modernize Ediyor: Vakıflar Uzmanlık Katkısı Sunuyor

“Anne, Lütfen Yardım Et!”: Telefon Dolandırıcılarının Korku Üzerinden Kurduğu Tuzak

HafenCity’de Çocuklar ve Kulüpler İçin Yeni Spor Alanı

Bremen’de Dört Okul İklim Nötrlüğü Yolunda: “Gelecek Sınıflarda Başlıyor”

“Trende Feci Saldırı: Serkan C. Görevini Yaparken Can Verdi”

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri 8 Şubat’ta

Thering: „Hamburg braucht Mut zu Olympia – und verlässliche Finanzierung für Hochschulen“

“Kanserle Mücadelede Hamburg Örnek Oluyor: Tarama ve Tedavi Umut Veriyor”

Oslebshausen’de 22 Kaçak Araç Kaldırıldı: Ordnungsamt Harekete Geçti

Moorrege’de Çocuk Saldırısı: Kriminalpolizei Faili Arıyor, Phantombild Yayımlandı

Hannover’de 16 Yaşındaki Melia S. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

İstanbul’daki Otel Faciasında Yeni Gelişme: Savcılık Altı Kişi İçin Hapis Cezası İstedi

Hamburg’da İzmir Sokak Lezzetleri: “35 Orijinal İzmir” Kapılarını Açtı

Hamburg’da 1. Sınıf ve Anaokulu Kayıtlarında Yüksek Talep Sürüyor

Goodbye, Dapo! Afolayan St. Pauli’ye Veda Etti, Blackburn Rovers’a Transfer Oldu

Hamburg, 393 Yeni Öğretmen Adayını Törenle Karşıladı: “Duruşunuzu Gösterin!”

Yeni Araştırma Ortaya Koydu: Spor, Hamburg’da Binlerce İstihdam Sağlıyor

Bremen ve Bremerhaven Okullarında Yeni Dönem: 200 Öğretmen Adayı Göreve Başlıyor

Hamburg’da Burchardplatz İçin İkinci BID Dönemi Başladı: 2,17 Milyon Euro’luk Dönüşüm

1:2’lik Mağlubiyet Augsburg’da: Eski St. Pauli Oyuncusu Gregoritsch İki Golle Yıldızlaştı

Wandsbekmarkt’ta Deutsche Bank Şubesine Boya Saldırısı: Polis Soruşturma Başlattı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hamburg’da Anılacak

Hamburg-Bramfeld’de 14 Yaşındaki Kızdan Günlerdir Haber Alınamıyor

Almanya’da Uyarı Grevi: Toplu Taşıma Pazartesi Durma Noktasında

Wangersen’de Trafik Kazası: 21 Yaşındaki VW Minibüs Sürücüsü Ağır Yaralandı

Tonndorf’ta Gece Baskını: SEK Şüpheli Silah Tüccarını Gözaltına Aldı

Hamburg’da 10 Yaşındaki Timur Kaya Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

Hamburg Belediye Sarayı’ndaki Restaurant Parlament İflas Etti: Bismarck da Burada Yemek Yemişti

Yükleniyor

Bahrenfeld S-Bahnhaltestelle Çevresinde Mobilite Devrimi: Hegarstraße Yenilendi, Friedensallee Çalışmaları Başlıyor

UGC Başkanı Ahmet Öz’den 6 Şubat Mesajı: “Gazetecilerin İsimleri Deprem Kentlerinde Yaşatılmalı”

Hamburg ve Schleswig-Holstein Okul Denetimini Modernize Ediyor: Vakıflar Uzmanlık Katkısı Sunuyor

“Anne, Lütfen Yardım Et!”: Telefon Dolandırıcılarının Korku Üzerinden Kurduğu Tuzak

HafenCity’de Çocuklar ve Kulüpler İçin Yeni Spor Alanı

Bremen’de Dört Okul İklim Nötrlüğü Yolunda: “Gelecek Sınıflarda Başlıyor”

  • Cumartesi 5.4 ° / 3.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 7.2 ° / 2.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 11.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı