Ünlü karikatürist Bedri Koraman'ın (87) cenazesi, Bodrum ilçesinde düzenlenen törenin ardından, Torba Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Bodrum'un Torba Mahallesi'ndeki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren Koraman için Bodrum'da cenaze töreni düzenlendi.
Koraman'ın Türk bayrağı ve Beşiktaş bayrağına sarılı tabutu, Bodrum Belediyesi önüne getirildi. Burada düzenlenen törene, Koraman'ın ailesi, emekli Orgenaral Çetin Doğan, eski bakanlardan Fikret Ünlü ve İmren Aykut, basın, sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.
Belediye önündeki tören sırasında Bedri Koraman'ın eşi Nil Koraman ile ünlü karikatüristin kızı Meral Küçükerol arasında tartışma çıktı. Tartışma törene katılanların araya girmesiyle yatıştırıldı.
Törende konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bedri Koraman gibi değerli bir kişiyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
Bodrum'un önemli yerlere gelmesinde Koraman'ın çok katkısı olduğunu anlatan Kocadon, "Onlar Bodrum'un birer turizm elçisiydi, Bodrum'a gönül verdiler ve Bodrum'da toprağa veriliyorlar. Türkiye'de karikatür sanatının babası benim de Bedri amcamdır. Benim üzerimde çok büyük emeği var" diye konuştu.
Törene katılan emekli Orgeneral Çetin Doğan da gazetecilere yaptığı açıklamada, Bedri Koraman'ın ülkeye önemli eserler bıraktığını anlattı. Koraman'ın karikatürleriyle güldürürken düşündürdüğünü belirten Doğan, şöyle konuştu:
"İki çizgiyle sayfalarca yazılacak şeyleri anlatırdı. O yüzden kaybımız çok büyük. Türk ulusuna sabır diliyorum. Her şey ile mükemmel bir insandı. Çizgilerin nesilden nesile yaşayacağını biliyorum. Onun gözüyle Türkiye'yi görebilmek çok önemli. Biz onun çizgileriyle Türkiye'deki çelişkileri, acıları paylaştık. Gönlümüzde yaşayacaktır."
Gazeteci Mete Akyol ise Koraman'ın Türk basınında bir "beyinsel lezzet" olduğunu söyledi. Koraman'ı kişisel talihi olarak gördüğüne değinen Akyol, "Bu talihim bana ayrıca bir özellik kazandırdı" dedi.
Gazeteci Fikret Bila da Bedri Koraman'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını, Koraman'ın eserlerinin bir bölümünün Cumhurbaşkanlığı Müzesinde sergilendiğini bildirdi.
Koraman'ın cenazesi, Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Adliye Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Torba Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Hannover Buchholz-Kleefeld’de 2026 Entegrasyon Ödülü için başvurular başladı
Hamburg’da seks işçilerinin hakları tartışılıyor: Sol Parti daha fazla destek ve görünürlük istiyor
Hamburg’da dijital ödeme için Avrupa adımı: Belediyede “Wero” dönemi gündemde
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
St. Pauli Frankfurt’a Geçit Vermedi: Millerntor’da Golsüz Beraberlik 0-0
Hamburg’da Nefret Suçları Alarm Veriyor: Faillerin Büyük Bölümü Aşırı Sağcı
Almanya tarihinde bir ilk: Cem Özdemir eyalet başbakanı oldu
Lübeck’te Irkçılığa Karşı Şiir ve Edebiyat Buluşması
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Çifte Vatandaşlar Dikkat: Alman Vatandaşlığının Kaybına İlişkin Yeni Mahkeme Kararı
Hamburg’da Sosyal Medya Tartışması: “Yasak Çözüm Değil”
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı