Karsu, Hatay’ın kültürel mirasını Karsu’nun Mutfağı’nda yansıtıyor
Hatay Kökenli Şarkıcı Karsu, Karsu’nun Mutfağı kitabında Hatay’ın ve ailesinin yemek kültüründen örnekler veriyor.
Amsterdam’da yaşayan Hatay Kökenli Şarkıcı, Piyanist, Besteci ve Söz Yazarı Karsu’nun “Karsu’nun Mutfağı: 75’ten Fazla Enfes Türk Yemeği Tarifi” isimli yemek kitabı, Ayrıntı Yayınları’nın markası Düşbaz Kitaplar logosuyla Türkiye’deki kitapseverlerle buluşuyor.
Hollanda’da haftalarca en çok satanlar listesinin birinci sırasında yer alan Karsu’nun Mutfağı’nın gelirinin tamamı Karsu Vakfı aracılığıyla depremzedelere aktarılacak. Kitap, Ayrıntı Yayınları’nın kendi sitesinden ön siparişe 5 Mayıs’ta açılırken kitabın dağıtımına ise 20 Haziran’da başlanacak. Karsu’nun Mutfağı, yaz aylarında ise raflarda ve internet satış sitelerinde yerini alacak.
Adını Hatay’ın Karsu Köyü’nden alan ve depremde çok sayıda akrabasını kaybeden ünlü müzisyen, lezzetli tarifleri kişisel hikâyelerle birleştirdiği bu ilk yemek kitabıyla Hatay’ın ve ailesinin kültürel mirasına sahip çıkıyor. Carnegie Hall gibi dünyaca ünlü birçok konser salonunda sahne alan, Türkiye’de sahneleri dolduran ve Hollanda’nın ünlü televizyon programı “Beste Zangers”ta en etkili konuk olan Karsu, birkaç yıldır da televizyon kanalı 24Kitchen’da Türk yemekleri hazırlayıp pişirerek sunuculuk yapıyor.
Tarifleri kişisel hikâyelerle harmanladı
Karsu’nun Mutfağı’nda Türkiye’nin zengin mutfak kültüründen en sevdiği 77 tarifini paylaşan Karsu, sebze yemeklerinden balığa, et tariflerinden meze tabaklarına, pratik yemeklerden kahvaltıya kadar çeşitli lezzetleri ödüllü fotoğrafçı Remko Kraaijeveld’in ve Elvan Ünlü’nün fotoğraflarıyla sunuyor. Kişisel hikâyelerle harmanladığı tarifleriyle Hatay ve İstanbul arasında bir mutfak yolculuğuna çıkaran Karsu, UNESCO’nun Gastronomi Bölgesi Hatay’ın en iyi yemeklerini ve elbette kendi ailesinin gözde tariflerini de paylaşıyor.
Yetim çocukları unutmadı
Deprem bölgesinde aracısız olarak yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Karsu Vakfı, ilerleyen dönemlerde ebeveynlerini kaybeden çocuklar için barınma ve eğitim imkânı sağlayacak bir yapı inşa etmeyi de hedefliyor.
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover Buchholz-Kleefeld’de 2026 Entegrasyon Ödülü için başvurular başladı
Hamburg’da seks işçilerinin hakları tartışılıyor: Sol Parti daha fazla destek ve görünürlük istiyor
Hamburg’da dijital ödeme için Avrupa adımı: Belediyede “Wero” dönemi gündemde
- Cuma 12.5 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 12.8 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 9.3 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu





