Küresel Gazeteciler Konseyi Berlin'de Alman medyası ile buluştu

Almanya'da temaslarını sürdüren Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) heyeti, ülkenin ikinci televizyon kanalı ZDF'nin başkent bürosunu ziyaret etti.

Medya 4.03.2020 23:03:04 0
Küresel Gazeteciler Konseyi Berlin

Almanya'da temaslarını sürdüren Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) heyeti, ülkenin ikinci televizyon kanalı ZDF'nin başkent bürosunu ziyaret etti.

ZDF Berlin Koordinatörü Theo Koll ile bir araya gelen heyet, Türk ve Alman medya çalışanları arasında iş birliği imkanlarını görüştü.

Alman medyası hakkında KGK üyelerine bilgi veren Koll, ZDF'nin, Almanya ve Avrupa'nın en büyük televizyon kanalı olduğunu belirterek, kurumda, çalışanlar arasında kadın-erkek eşitliği ve gençlere imkan sağlama konusunda duyarlı olduklarını söyledi.Koll, medya dünyasının tıpkı siyasi arenada olduğu gibi her geçen gün daha fazla çeşitlilik kazandığına dikkati çekti.

KGK heyetinin çok önemli ve zor bir dönemde Berlin'e ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Koll, "Almanya'nın siyasi panoraması çok ilginç bir dönemden geçiyor. Çünkü bir dönemin sonuna yaklaşıyoruz ve Angela Merkel'siz bir Almanya'nın nasıl bir yer olacağını pek de tasavvur edemiyoruz. Almanya Şansölyesi Merkel, Almanya'nın en büyük partisi CDU'nun başkanlığından çekildikten sonra gelecek sonbaharda da başbakanlığının sona ereceğini ilan etti ve bu da parti için hala devam eden bir liderlik yarışı başlattı." diye konuştu.

Koll, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez ve beklenmedik bir şekilde bir aşırı sağ partinin, özellikle Doğu Almanya'da güçlendiğinin altını çizdi.

Alman gazetecilere Türkiye daveti

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ise ZDF Berlin Koordinatörü Koll'a misafirperverliği için teşekkür ederek KGK ve misyonu konusunda bilgiler verdi.

KGK'nin ziyaret amacının son dönemde yaşanan gelişmeler sonrasında karşılıklı iş birliği ve dayanışmayı arttırmak olduğunu ifade eden Dim, medyanın objektif haberciliğinin önemine değinerek, bunun, gazetecilerin toplumsal bir sorumluluğu olduğunu belirtti.

Dim, Hanau'da meydana gelen ırkçı terör saldırılardan duyulan üzüntüyü de dile getirerek, bu konuda Türk ve Alman toplumunu aydınlatmak konusunda gazetecilere büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

Türkiye'nin her yıl 5 milyondan fazla Alman turisti ağırladığını ifade eden Dim, Alman meslektaşlarını da Türkiye'ye davet etti.

Dim, daha sonra Koll'a ziyaret anısına KGK şildi takdim etti.

AA ve TRT temsilciliklerine ziyaret

ZDF binasındaki toplantının ardından başkent Berlin'deki AA ve TRT temsilciliklerine de ziyaret gerçekleştiren KGK üyeleri, meslektaşlarıyla fikir alışverişinde bulundu.

TRT Temsilcisi İlhan Atasoy, TRT Almanca'nın yayına başlaması konusunda bilgi vererek, kanalın yeni ofisi ve stüdyosunda KGK üyelerini ağırladı.

Görüşmeler sonunda, AA Berlin Temsilcisi Cüneyt Karadağ ve TRT Temsilcisi İlhan Atasoy'a KGK şildi takdim edildi.

Lübeck’te 6. Sınıf Öğrencileri Arasında 67. Ulusal Kitap Okuma Yarışması Başlıyor

Altona-Nord Gençlik Kafesi Yenilendi: Hamburg’da Enerji Verimli Dönüşüm

“Uçuşlar Ucuzlasın” Kampanyasına Siyasilerden Destek

Hamburg’da Kamu Çalışanlarına Zam Müjdesi: Maaşlar 2028’e Kadar Üç Aşamada Artacak

Alman Ehliyetini Gösteren Gurbetçiye Türkiye’de 5.900 TL Ceza Şoku

Fırtınada Gençliğim Hamburg’la Buluştu: Halkın Hikâyesi Perdeye Yansıdı

HSV’den 3:2’lik Ev Zaferi: Union Berlin’i 1887. Bundesliga Maçında Devirdi

Schleswig-Holstein merkezli dev operasyon: 1,5 milyon Euro’luk sosyal sigorta vurgunu ortaya çıkarıldı

Schleswig-Holstein’da 18 Yeni “Demokratik Katılım” Uzmanı Sertifika Aldı

Hamburg’da S-Bahn İstasyonunda Büyük Alarm: Uyuşturucu Anlaşmazlığı Kavgaya Dönüştü

Almanya’da Pilotların Grevi Ulaşımı Kilitledi: 800 Uçuş İptal Edildi

Entegrasyon Kurslarında Kesintiler Endişe Yaratıyor: Toplumsal Birlik ve Nitelikli İşgücü Tehlikede

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri

Hamburg’da Suç Oranları Geriledi: Şiddet Suçlarında da Düşüş

Kriminal İstatistik 2025: Hamburg Güvenli Ama Kadınlar İçin Değil

Tanker Hendeğe Devrildi: L123 Saatlerce Trafiğe Kapatıldı

Berlin’den Entegrasyon Freni: 130 Bin Kişinin Kurs Başvurusu Durduruldu

Hamburg’da Fahiş Kiralara Tepki: “Kâğıt Üzerindeki Önlemler Yetmez, Personel Şart”

Hamburg’da 76. Vatandaşlık Töreni: Belediye Sarayı’nda Yeni Bir Başlangıç

Hamburg Okullarında Öğrenci Sayısı Rekor Kırdı: Ganztag Katılımı Yüzde 91,5’e Ulaştı

Hannover’da Yaşlılar Meclisi Seçiminde Yarıyol: 27 Bin 800 Oy Kullanıldı

St. Pauli, Stuttgart’ı 2-1 Mağlup Etti: Millerntor’da Hayati Zafer

“Fırtınada Gençliğim” Hamburg’da Gala Yapıyor: Bir Göç Hikâyesi Sinema Perdesinde

Yozgat Rüzgârı Hamburg’da Esti: Kültür ve Spor Şöleni Büyük İlgi Gördü

Almanya’da Çifte Vatandaşlık Beklenen İlgiyi Görmedi: 1,3 Milyon Türk’ten Sadece 30 Bini Başvurdu

Hamburg’da “Kırmızı Bölgelerde” Ek Gübreleme Kuralları Mahkeme Kararıyla Askıya Alındı

Bremen’de Eğitim Alarmı: Okullarda Büyük Kalite Hamlesi Başladı

Hamburg’da Meslek Okullarına “Sosyal Medya Laboratuvarı”

Ahlerstedt’te Kavşakta Kaza: İki Kişi Hafif Yaralandı

Bahrenfeld S-Bahnhaltestelle Çevresinde Mobilite Devrimi: Hegarstraße Yenilendi, Friedensallee Çalışmaları Başlıyor

Yükleniyor

Lübeck’te 6. Sınıf Öğrencileri Arasında 67. Ulusal Kitap Okuma Yarışması Başlıyor

Altona-Nord Gençlik Kafesi Yenilendi: Hamburg’da Enerji Verimli Dönüşüm

“Uçuşlar Ucuzlasın” Kampanyasına Siyasilerden Destek

Hamburg’da Kamu Çalışanlarına Zam Müjdesi: Maaşlar 2028’e Kadar Üç Aşamada Artacak

Alman Ehliyetini Gösteren Gurbetçiye Türkiye’de 5.900 TL Ceza Şoku

Fırtınada Gençliğim Hamburg’la Buluştu: Halkın Hikâyesi Perdeye Yansıdı

  • Perşembe 12.2 ° / 5.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 11 ° / 2 ° Güneşli
  • Cumartesi 14 ° / 4.2 ° Güneşli