“Kybele” ödülü kardeş şehirlerin belediye başkanları Marcus König ve Muhittin Böcek’e verildi

Türk-Alman dostluk köprüsünü güçlendiren çalışmaları nedeniyle, bu yıl "Kybele" ödülü Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e verildi.

Almanya 14.03.2025 04:14:00 0
“Kybele” ödülü kardeş şehirlerin belediye başkanları Marcus König ve Muhittin Böcek’e verildi

İlhan BABA/NÜRNBERG- Türk-Alman dostluk köprüsünü güçlendiren çalışmaları nedeniyle, bu yıl "Kybele" ödülü Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e verildi.

Almanya'da faaliyet gösteren Türk-Alman Dostluk Federasyonu (DTF), her yıl geleneksel olarak Türkiye ile Almanya arasında spor, ekonomi, politika ve eğitim gibi çeşitli alanlarda başarılı çalışmalar gerçekleştirenlere verilen "Kybele" ödülü, bu yıl Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e verildi. Böcek'e ödülü Bavyera Eski Başbakanı Dr. Günther Beckstein, König'e ise ödülünü Münih Eski Belediye Başkanı Chritian Ude taktim etti.

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasının tarihi toplantı salonunda gerçekleşen ödül törenine, siyasiler ve ekonomi  dünyasından isimler katıldı. Törene DTF Başkanı Cihan Sendan, DTF Genel Sekreteri Cemal Güneş, Bavyera Eski Başbakanı Dr. Güntheer Beckstein, Münüh Eski Belediye Başkanı Christian Ude, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Nürnberg-Antalya Kardeş Şehir Başkanı Rıza Özlek, SPD Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Belediye Meclis Üyeleri Aynur Kır ve Cengiz Şahin, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Dünya Kardeş kentler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Antalyalı İş insanı Osman Ayık, Bavyera Tabipler Birliği Eski Başkanı Dr. İsmail Baloğlu ile Antalya’dan gelen heyet katıldı. 

Muhittin Böcek: "Antalya Barış ve Özgürlüğün Başkenti"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, törende yaptığı konuşmada, Antalya'nın barış ve özgürlüğün başkenti olduğunu kaydederek şunları söyledi: 

"Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimiz Antalya'da huzur içinde tatillerini yapmaktadır. Bu yüzden Antalya, sadece bir turizm merkezi değil, aynı zamanda barış ve diplomasi forumlarının buluşma noktalarından biridir. Kardeş şehir projesine önem veriyoruz. Çevre, gençlik ve spor alanlarında birlikte gerçekleştirilen projelerin gelecek nesillere de fayda sağlayacağını söyledi ve ödüle bize layık gören DTF Başkanı Cihan Sendan nezdinde emeği geçenlere teşekkür ederim." 

Marcus König: "Kültürler Arası Dayanışma Devam Etmeli"

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König de ödül töreninde yaptığı konuşmasında, "Nürnberg ve Antalya kardeş şehir ilişkileri sayesinde farklı kültürler bir araya geliyor. Bu birliktelik, iki şehir için de büyük bir kazançtır" dedi.

İkinci dünya savaşında yerle bir olduktan sonra tekrar  ekonomik ve kültürel olarak küllerinden yeniden doğan Nürnberg’de 40 bin Türk'le birlikte, bütün göçmenlere eşit hizmet sunduğunu belirten König, "Ben sadece Almanların değil, burada yaşayan herkesin belediye başkanıyım. Bizler Nürnberg ile Antalya olarak kendi alanımızda barışı sağlamaya devam edeceğiz. Bu ödül benim için bir onur olduğu kadar, çalışmalarımızı sürdürme konusundaki motivasyonumuzu da arttıracaktır" ifadelerini kullandı.

Antalya’nın kardeşi bizler birbirimizden bir şey öğrenebiliriz
Antalya’ya gittiğimde Nürnberg’den giden eski tramvayların kullanıldığını gördüm  Biz de buradaki meclis görüşmelerinde, "Eski tramvaylarımız Antalya’da kullanılıyor da neden burada bizler eski tramvayları kullanmak için çaba sarf etmiyoruz, diye sorduğum günler oluyor" dedi. 

DTF: "Türk-Alman Dostluğu Tarihe Dayanıyor"

Türk Alman Dosstluk Federasyon (DTF) Başkanı Cihan Sendan ise, iki ülke arasındaki dostluğun tarihi derinliklerine vurgu yaparak, "1761'de Osmanlı İmparatorluğu ve Alman Prenslikleri arasında imzalanan ilk dostluk ve ticaret anlaşmasından sonrasında 1961'deki işgücü göçü imzalanarak dostluklar pekiştirildi. Almanya ve Türkiye'nin ortak bir kaderi vardır. Avrupa, Türkiye'yi eşit bir partner olarak görmeli ve bu dostluğu geleceğe taşımalıdır. 2026 yalından itibaren Kybele ödülleri yenilik, işbirliği ve karşılıklı takdir için uluslararası bir sembol haline gelecek. Bu ödül, sadece geçmişi değil, geleceği de şekillendiren bir dostluk simgesi olacak" dedi.



Türkiye denilince aklıma temizlik işçileri değil Grundig geliyor

Bavyera Eski Başbakanı Dr. Günther Beckstein, "Antalya-Nürnberg, Kemer-Schbach, Fürth-Marmaris kardeş şehirlerin oluşmasında emeğim var. Bu nedenle Türkiye’ye gidip geliyorum. Türkiye deyince aklıma temizlik işçileri değil Grundig aklıma geliyor. Binlerce Türk bu şirketin büyüklüğünü sağladı. Sonunda Türk insanları tarafından satın alındı. Türkiye çok güzel ve çok kültürlü bir ülke. Her zaman sevinerek oraya giderim." şeklinde konuştu. 

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı

Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi

Hamburg Derbisinde Büyük Mücadele, Gol Yok: Millerntor’da Sessiz Gece 0-0

Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"

Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı

Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor

A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu

Çocuk Haklarında Öncü Şehir: Hamburg Almanya Genelinde Zirveye Yerleşti

“Boşver be Doktor” Hamburg Sahnesine Geri Dönüyor

Hamburg Billstedt’te U2 Metrosu Raydan Çıktı: 172 Yolcu Tahliye Edildi

53 Yıllık Cinayette Yeni Gelişme: Marion Baier Dosyasında DNA İzi Bulundu

Bremen Tenever’de Yeni Ortaokul Açılıyor: Eğitimde İsviçre Modeli

Harburg’un Kalbi Yeniden Atacak: Lüneburger Straße’nin Gelecek Tasarımı Tanıtıldı

Altona-Altstadt’ta 19 Yıllık Dönüşüm Tamamlandı: RISE Programı Başarıyla Sona Erdi

Timur Acımış “Yalnız Seni Sevdim” ile Yoluna Güçlü Bir Adım Attı

Mirasınızı Güvence Altına Alın: “Handbuch Testament” Yol Gösteriyor

Hamburg Semalarında Ölçüm Uçuşları: Lazer Tarama ve Haritalama Çalışmaları Başladı

Frankfurt’ta 8 Yaşındaki Noah Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Anadolu Açık Öğretim Fakültesi Batı Avrupa Güz Yarıyıl Arasınavları Münih’te Gerçekleştirildi

Almanya’dan Tarihe Saygı: Konrad Adenauer İçin Özel 2 Euroluk Para

Avrupa İçin Fırsat: Alman Halkından Çocukları Koruyacak Güçlü Yasalara Destek

Yükleniyor

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

  • Pazartesi 5.8 ° / -0.9 ° Güneşli
  • Salı 9.4 ° / 2.6 ° false
  • Çarşamba 5.3 ° / 2.5 ° Şiddetli yağmurlu