Tarih: 11.09.2024 11:51

Lenf Bezi Büyümelerinin Nedeni Lenfoma Olabilir! Tanı İçin Patolojik İnceleme Şart

Facebook Twitter Linked-in

Lenfoma, halk arasında lenf kanseri olarak bilinen ve özellikle vücudun çeşitli bölgelerinde bulunan lenf bezelerinin büyümesiyle ortaya çıkan bir hastalık. Bayındır Söğütözü Hastanesi Hematoloji ve Kemik İliği Nakli Ünitesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural, her lenf bezi büyümesinin lenfoma olmadığını, ancak hastalığın tanısının patolojik incelemeyle ortaya çıktığını belirtiyor. Prof. Dr. Ural, büyüyen lenf bezelerinin patolojik inceleme ile tanımlanmasının kritik önemde olduğunu vurgularken, lenfomanın özellikle boyun, koltuk altı ve kasık gibi bölgelerde ağrısız büyüme ile fark edildiğini belirtti.

Lenfoma belirtileri arasında sıcak duş sonrası kaşıntı, alkol alımının ardından kaşıntı, 38 dereceyi aşan ateş, gece terlemesi ve son 6 ay içinde %10’dan fazla kilo kaybı yer alıyor. Prof. Dr. Ural, bu belirtilerin bir hematoloji uzmanına başvurmayı gerektirdiğini ifade etti.

Lenfomanın tedavisinde ise kemoterapi kombinasyonları, ışın tedavisi ve bazı durumlarda otolog kök hücre nakli kullanılabiliyor. Özellikle tekrarlayan vakalarda akıllı ilaçlar da tedavi sürecinde yer buluyor.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —