Tarih: 27.08.2024 20:18

Lübeck’in Tarihî Hazineleri 8 Eylül’de Keşfe Açılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Alman Müzeler  Koruma Vakfı'nın düzenlediği ve ülke genelinde gerçekleşen Açık Anıtlar Günü kapsamında, 8 Eylül 2024 Pazar günü Lübeck'te "Tarihî İzler ve Zaman Tanıkları" teması altında, normalde halkın erişimine kapalı olan anıtlar ziyaret edilebilecek.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bazı anıtlar gezilebilecek ve birçoğu rehberli turlar ile keşfedilebilecek. Her anıt, kendi tarihini, inşa dönemini, tadilat ve değişim süreçlerini ya da benzersiz orijinalliğini yansıtan birer tanık niteliğindedir. Bu yıl Lübeck'te çok çeşitli 46 etkinlik düzenlenecek – ancak bazı etkinliklere katılım için önceden kayıt yaptırmak zorunludur.

Ziyaret edilebilecek yerler arasında tarihi evler, şehir surlarının parçaları, kiliseler, sinagog, Orta Çağ'dan kalma mahzenler ve kazı alanları bulunuyor. Ayrıca, eski yüksek fırın işçilerinin izini süren bir bisiklet turu ve farklı dönemlerin kapılarını ve portallarını inceleyen bir tur düzenlenecek. Lübeck'in simgesi olan Holstentor ise çeşitli etkinliklerle temsil edilecek. Şehirde sadece tarihi yarımadada değil, birçok farklı noktada geçmişin kültürel izlerini, geçmişin gerçek işaretlerini, anıt koruma uzmanları ve arkeologların çalışmalarıyla görünür ve deneyimlenebilir hale getirilen anıtları keşfetmek mümkün olacak. Bu yılın kapanış akşamında ise Lübeck’in tarihi yarımadası ve yüzyıllar boyunca değişen meydanları üzerine bir konferans verilecek.

Birçok anıt için broşürler hazırlanmış durumda ve bu broşürler ziyaret edilen anıtlarda veya dağıtılacak. Açık Anıtlar Günü’nde görülecek yerleri gösteren afişlerin yanı sıra, Lübeck Yerel Kurulu tarafından hazırlanan bir program da birçok kamuya açık alanda, anıt koruma ve arkeoloji dairelerinde temin edilebilir – ayrıca internet üzerinden de erişilebilir.

Lübeck'teki noktaların da dâhil olduğu, sürekli güncellenen Alman Anıtları Koruma Vakfı'nın ülke genelindeki programına www.luebeck.de/denkmale ve www.tag-des-offenen-denkmals.de adreslerinden ulaşılabilir.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —