Sebahat ACI
Hamburg Eyalet Parlamentosu’nda (Hamburgische Bürgerschaft) Yeşiller Partisi’ni (Grüne) temsil eden Mareike Engels, yeniden başkan yardımcısı olarak seçildi. 2015 yılından bu yana parlamentoda görev yapan Engels, Altona seçim bölgesinden doğrudan seçilerek meclise girdi ve önceki yasama döneminde de aynı görevi yürütmüştü. Engels, tarafsız ve yapıcı yönetim anlayışıyla bu önemli görevine devam edecek.
Yeşiller Partisi Hamburg Fraksiyon Başkanı Michael Gwosdz, Engels’in yeniden seçilmesini şu sözlerle değerlendirdi:
“Mareike Engels, son beş yılda gösterdiği sükunet, tarafsızlık ve liderlik becerisiyle parlamentonun saygın bir ismi olduğunu kanıtladı. O, saygılı bir parlamenter tartışma ortamı için büyük bir güç ve partiler arası yüksek takdir görüyor. Onun tekrar seçilmesinden büyük mutluluk duyuyor ve kendisini içtenlikle tebrik ediyoruz. Özellikle AfD’nin söylemleri nedeniyle parlamento tartışmalarının sertleştiği bu dönemde, tavrını net bir şekilde ortaya koyan ve aynı zamanda ortamı yatıştırabilen insanlara ihtiyaç var. Mareike tam olarak bu özelliklere sahip. Onu bir kez daha bu göreve gönderebilmekten gurur duyuyoruz.”
Yeşiller Partisi Yeni Fraksiyon Yönetimini Belirledi
Bugün gerçekleşen Hamburg Eyalet Parlamentosu’nun açılış oturumu sırasında Yeşiller Partisi meclis grubu da yeni yönetimini belirledi. Pazartesi günü yapılan ön görüşmenin ardından, resmi oylama sonucunda fraksiyon başkanlığına Michael Gwosdz ve Sina Imhof seçildi.
Oylama sonuçları şu şekilde oldu:
Michael Gwosdz: 18 evet, 5 hayır, 1 çekimser (Yüzde 75 destek)
Sina Imhof: 18 evet, 5 hayır, 1 çekimser (Yüzde 75 destek)
Yeşiller Partisi, yeni yönetimiyle Hamburg Eyalet Parlamentosu’ndaki çalışmalarına hız kesmeden devam etmeyi hedefliyor.
www.gazetehamburg.com