Tarih: 26.08.2024 01:38

Mehmet Yıldız: 'Birlikte Daha Güçlüyüz!'

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Bağımsız Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız, Sol Parti (Die Linke) içerisinde son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yıldız, Sol Parti'nin anti-kapitalist ve barış yanlısı duruşundan sapmasından duyduğu üzüntüyü dile getirirken, sol ve sosyalist güçlerin zayıflamasının kimseyi sevindirmemesi gerektiğini ifade etti.

"Birlikte Güçlüyüz: Solcular, Sosyalistler ve Komünistler" başlığıyla yaptığı açıklamada Yıldız, emperyalizmin sebep olduğu savaşlar ve krizler karşısında işçi hareketini organize etmenin ve daha iyi bir dünya için mücadelenin önemini vurguladı. Parlamento çalışmalarının önemine dikkat çeken Yıldız, asıl değişimin sokak hareketleriyle mümkün olacağını belirtti.

Yıldız, "Seçimler tek başına toplumsal koşulları değiştirmez, asıl değişim sokaklarda ve toplumsal mücadelelerde gerçekleşir" dedi. Sosyalistlerin ve komünistlerin görevinin bu mücadeleyi örgütlemek olduğunu ifade eden Yıldız, sol güçlerin birleşerek daha güçlü bir geleceğe doğru ilerlemeleri gerektiğini söyledi.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —