Mehmet Yıldız: 'Göç ve Mülteci Politikalarındaki Irkçı Söylemlere Son Verin'

Hamburg Eyalet Parlamentosu'nda göç politikaları üzerine yapılan oturumda, Bağımsız Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız, göçmenler ve mülteciler hakkındaki ırkçı söylemlere dikkat çekti.

Hamburg 7.09.2024 13:22:00 0
Mehmet Yıldız:

Hamburg Eyalet Parlamentosu'nun son oturumu, göç ve mülteci politikaları üzerine yoğunlaştı. Oturumun odak noktası, özellikle Solingen'de gerçekleşen terör saldırısının ardından mülteciler hakkında artan ırkçı söylemler oldu. Bağımsız Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız, oturumda yaptığı konuşmada, göçmenler ve mülteciler hakkında yapılan haksız eleştirilere karşı sert tepki gösterdi.

Yıldız, konuşmasında mültecilerin ve göçmenlerin yaşadıkları zorluklara değinerek, “Göçün nedenleri ve siyasetin bu konudaki sorumluluğu konuşulacağına, çözüm önerileri geliştirileceğine, mülteciler topluca suçlu gibi gösteriliyor. Bu tür söylemler, toplumu kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramıyor” dedi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (UNHCR) göre dünya genelinde en az 117 milyon insanın yerinden edildiğine dikkat çeken Yıldız, “Göçmenler, kendi ülkelerindeki savaşlardan, doğal felaketlerden ve zor koşullardan kaçarak Avrupa'ya ya da komşu ülkelere sığınmaya çalışıyorlar. Ancak çok azı Avrupa'ya ulaşabiliyor. Son yıllarda 70 binden fazla göçmen Akdeniz'de boğularak hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

"Almanya Savaşları Körüklüyor"

Yıldız, CDU'nun mülteci politikalarındaki tutarsızlığına da dikkat çekti. CDU'nun, Merkel hükümeti döneminde silah ihracatlarıyla savaşları desteklediğini belirten Yıldız, "CDU, daha sonra hükümeti mültecilerin kurtarıcısı gibi göstermeye çalıştı. Ancak mülteciler Almanya'ya geldiklerinde, dil kursları ve çalışma imkanları sağlanmak yerine, toplu barınma merkezlerinde izole edilerek entegrasyonları engellendi. Bugün de benzer bir durum yaşanıyor. Almanya, silah ihraç etmeye devam ederek çatışmaları ve savaşları körüklüyor. Bunun sonucunda insanlar hayatlarını kaybediyor, doğa tahrip oluyor. Ekonomik sömürü de devam ettiği sürece, zorunlu göçler sürecektir” dedi.

"Göçün Nedenleri Ortadan Kaldırılmalıdır"

Göçün temel nedenlerinin savaş, ekonomik sömürü ve çevre tahribatı olduğunu belirten Yıldız, bu sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. Yıldız, “İnsanlar memleketlerinde düzgün bir yaşam sürebiliyorsa, orayı gönüllü olarak terk etmek istemezler. Göçmenlerin değil, göçün nedenlerinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Sömürücü ticari ilişkiler, çevre tahribatı ve savaş, göçün temel nedenleridir. Bu yüzden Hamburg Limanı üzerinden yapılan silah ihracatları ve Batı’nın emperyalist dış politikası durdurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Mülteci Sorunu: Toplumda Irkçı Algılarla Mücadele

Yıldız, konuşmasının sonunda Solingen trajedisinin, mültecilere karşı ırkçı propaganda aracı haline getirildiğini ifade etti. Bu tür olayların toplumu birbirine düşürmek amacıyla kullanıldığını belirten Yıldız, göç ve mülteci politikasında ırkçı söylemlerle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Irkçılığın toplumsal bir sorun olduğunu ve siyasetin bu konuda daha sorumlu davranması gerektiğini söyledi.

Hamburg Eyalet Parlamentosu'nda göç politikaları üzerindeki tartışmalar devam ederken, Yıldız'ın bu açıklamaları, mülteci hakları ve göçmenlere yönelik politikaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi.

 

www.gazetehamburg.com

Hamburg Merkez Tren Garı’ndaki Bıçaklı Saldırının Detayları Ortaya Çıkıyor

Süleyman Taşköprü Anıldı: NSU Cinayetlerinde Gerçekler Aydınlatılsın Çağrısı

Münih’te “Kadıncıklar” Tiyatro Oyunu Ayakta Alkışlandı

Hamburg’daki Saldırı Sonrası Destek Hattı Açıldı

Hamburg’da Ağır Yağma Soruşturması: Polis Şüphelileri Arıyor

Hamburg Merkez Tren Garı’ndaki Saldırıda 18 Kişi Yaralandı

Lübeck Polisi 51 Yaşındaki Zanlının Peşinde

“Türkçenin Geleceği Okulda Şekillenmeli!”

Trend değişti: Hamburg’da yeniden daha fazla konut inşa ediliyor

Yunus Şevik’ten Guinness’e Korku Dolu Başvuru

David Nemeth, St. Pauli ile Yola Devam Ediyor

Imhof: „Dieses Weiter-so ist ein Besser-so für Hamburg“

Hamburg’da “Aynı Yolda Devam” Tartışması: Yeşillerden Güven ve İstikrar Mesajı

Hannover'den Yeşil ve Sosyal Yatırımlara 250 Milyon Euroluk Dev Adım

Hannover platziert erneut erfolgreichen „Green & Social“-Schuldschein über 250 Millionen Euro

Almanya’da Sol Parti’den Bakım Krizi İçin Somut Adım: "Bremen Modeli Hamburg’da Uygulansın"

Linke fordert Hamburger Modellprojekt nach Bremer Vorbild: Pflegekräfte zurückgewinnen

Festnahme im Bremer Hauptbahnhof: Gesuchter Sexualstraftäter nach über einem Jahr gefasst

Bremen Merkez İstasyonu'nda Cinsel Saldırı Zanlısı Yakalandı

Aydan Özoğuz übernimmt Vorsitz im Bundestagsausschuss für Sport und Ehrenamt

Aydan Özoğuz’a Yeni Görev: Bundestag’da Spor ve Gönüllülük Komitesi Başkanlığına Seçildi

Anadolu’nun Ezgileri Hamburg’da Yankılandı: Gönülden Gönüle Buluşma

“Elazığ Nefes Almak İstiyor”: Çimento Fabrikasının Taşınması İçin Yıllardır Süren Mücadelede Yeni Adım

Sol Parti'den Polis Kameralarına Zorunlu Kayıt Talebi

“Name: Sophie Scholl” Marienkirche’de Sahne Alacak

Almanya'da siyasi saikli suç oranı 2024'te yüzde 40'tan fazla arttı

Hamburg’un Dijital Hizmet Noktası Yola Çıktı

James Sands, St. Pauli’de Kalıyor

Hamburg’un Vergi Gelirleri Tahmininde Hafif Düşüş: 2029’a Kadar 51 Milyon Euro Daha Az Gelir Bekleniyor

Hamburg’da Tarihi Kutlama: HSV Kadın ve Erkek Takımı Bundesliga’ya Yükselişini Kutladı

Yükleniyor

Hamburg Merkez Tren Garı’ndaki Bıçaklı Saldırının Detayları Ortaya Çıkıyor

Süleyman Taşköprü Anıldı: NSU Cinayetlerinde Gerçekler Aydınlatılsın Çağrısı

Münih’te “Kadıncıklar” Tiyatro Oyunu Ayakta Alkışlandı

Hamburg’daki Saldırı Sonrası Destek Hattı Açıldı

Hamburg’da Ağır Yağma Soruşturması: Polis Şüphelileri Arıyor

Hamburg Merkez Tren Garı’ndaki Saldırıda 18 Kişi Yaralandı

  • Cumartesi 33.1 ° / 22.4 ° Güneşli
  • Pazar 33.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.9 ° / 21.8 ° Güneşli