NSU CİNAYETLERİ İÇİN HAMBURG'DA ARAŞTIRMA ÇAĞRISI
Sol Parti, Süleyman Taşköprü'nün NSU tarafından öldürülmesiyle ilgili olarak bilimsel bir çalışmanın yanı sıra Parlamenter Araştırma Komisyonu kurulmasını talep ediyor.

Hamburg Eyalet Parlamentosu'nda bugün, Süleyman Taşköprü'nün "Nasyonal Sosyalist Yeraltı" (NSU) terör örgütü tarafından öldürülmesiyle ilgili bir bilimsel çalışmanın finansmanına ilişkin karar alınacak. Sol Parti, bu bilimsel çalışmanın yapılmasını memnuniyetle karşılasa da, bir Parlamenter Araştırma Komisyonu talebini kararlılıkla sürdürüyor.
Sol Parti Hamburg İç Politika Sözcüsü Deniz Celik, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
"Bu çalışma, hükümet partilerinin NSU cinayetlerinin aydınlatılmasına yönelik siyasi isteksizliğini gizlemek için yapılmış zayıf bir uzlaşma girişimidir. Bilimsel bir araştırma, NSU cinayetleri, destek ağı, oluşum koşulları ve güvenlik birimlerinin ihmalleri hakkında yeni bilgiler sunabilir. Ancak bu, bir Parlamenter Araştırma Komisyonu'nun sağlayacağı siyasi yüzleşmenin yerini tutamaz. Çalışmanın yapılmasıyla bir nokta konulmasını kabul etmeyeceğiz. Bu nedenle Süleyman Taşköprü'nün NSU tarafından öldürülmesiyle ilgili bir Parlamenter Araştırma Komisyonu kurulması talebimizi sürdürüyoruz."
Sol Parti, bilimsel araştırmaların önemli olduğunu vurgularken, gerçeklerin tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılmasının ancak bir Parlamenter Araştırma Komisyonu aracılığıyla mümkün olacağına dikkat çekiyor. Süleyman Taşköprü’nün 2001 yılında Hamburg'da gerçekleşen cinayeti, NSU'nun işlediği pek çok ırkçı cinayetten biri olarak kayıtlara geçmişti. Ancak cinayetlerin perde arkası ve güvenlik birimlerinin ihmalleri hala birçok soruyu yanıtsız bırakıyor.
Hamburg'da NSU cinayetleriyle ilgili tartışmaların devam etmesi, mağdurların aileleri ve kamuoyu nezdinde adalet arayışını sürdürüyor.
www.gazetehamburg.com
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Yükleniyor
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
HAMBURG WANDSBEK’TE SPD’DEN NET MESAJ: OLİMPİYAT’A EVET
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.
Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor
Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın
- Salı 13.1 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 15.2 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 14 ° / 7.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu





