OKAN GAYTANCIOĞLU: "AK PARTİ'NİN HAYVANCILIK POLİTİKASI CİDDİ ANLAMDA ÇÖKMÜŞTÜR"
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, "AK Parti'nin uygulamış olduğu hayvancılık politikası ciddi anlamda çökmüştür. AK Parti'nin hayvancılığa yönelik hiçbir desteklemesi oldu mu olmadı. Ama önümüzdeki hafta Türkiye yeni bir iktidarla karşılaşacak,
TUNCAY TÜRKGÜLÜ
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, "AK Parti'nin uygulamış olduğu hayvancılık politikası ciddi anlamda çökmüştür. AK Parti'nin hayvancılığa yönelik hiçbir desteklemesi oldu mu olmadı. Ama önümüzdeki hafta Türkiye yeni bir iktidarla karşılaşacak, çok ciddi bir tarım politikamız olacak. Ciddi anlamda hayvancılığa destek vereceğiz, köylüyü köyünde tutan üretimi hakça bölüştüren bir destekleme politikamızla yürüteceğiz" dedi.
Akçakoca’da seçim çalışmalarına katılan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu Türkiey’deki hayvancılığın geldiği noktayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İktidarın hayvancılık politikalarını eleştiren Gaytancıoğlu, et ve süt fiyatlarındaki artışların bu yanlış politikalardan kaynaklandığını söyledi. Gaytancıoğlu, "5 milyon süt hayvanı eti için değerlendirildi, kısa sürede fiyatlar 120-130 liralarda seyretti ama ne oldu da 350 ile 400 liralara yaklaştı çünkü perşembenin gelişi çarşambadan belliydi, ithal hayvancılıkla, ithal etle bu işler çözülmez dedik" diye konuştu.
"TÜRKİYE'DEKİ HAYVANCILIK POLİTİKASINI YÖNETEMEDİLER"
Okan Gaytancıoğlu şunları söyledi:
"AK Parti'nin uygulamış olduğu hayvancılık politikası ciddi anlamda çökmüştür. Niye çökmüştür, süt fiyatını bir türlü kontrol edememiştir, bizim büyükbaş hayvanlarımız kombine ırktır yani hem etçi hem de sütçüdür. Erkek hayvanlar besiye alınır, dişi hayvanlar ise sütü için değerlendirilir ama süt ve ette bir denge kuramadıkları için dişi hayvanlar son iki yıldan beri kesiliyor. Kesim sayısı 5 milyonu aştı. Böyle olunca dişi hayvanlardan doğan erkekler de beslenmediği için et krizi oldu, bunu biz defalarca söyledik. 5 milyon süt hayvanı eti için değerlendirildi, kısa sürede fiyatlar 120-130 liralarda seyretti ama ne oldu da 350 ile 400 liralara yaklaştı çünkü perşembenin gelişi çarşambadan belliydi, ‘ithal hayvancılıkla, ithal etle bu işler çözülmez’ dedik. Süt hayvanlarına destek verin, süt hayvanları doğum yaptığında, erkek olanlar besiye alınsın yem fiyatları uygun olursa bu yapılabilir. Bu yapılamadığı gibi pazarda süt ve süt ürünlerinin fiyatları fahiş bir şekilde arttı. Az olan ürünün fiyatı her zaman artar, bu ekonominin temel kuralıdır. İktidar hiçbir şekilde Türkiye’nin hayvancılık politikasını yönetemedi yönetemez de sadece piyasaya müdahale edebildiği bir Et ve Süt Kurumu var, onun da çok sınırlı sayıda mağazası var. Burada piyasaya çok az et vererek bu fiyatlar düzelmez, şimdi kasaplara vermeye başladılar ama bu hayvanlar da Brezilya, Arjantin ve Uruguay’dan geliyor, bunlar bittikten sonra yine kriz var. AK Parti'nin hayvancılığa yönelik hiçbir desteklemesi oldu mu olmadı ama önümüzdeki hafta Türkiye yeni bir iktidarla karşılaşacak, çok ciddi bir tarım politikamız olacak. Ciddi anlamda hayvancılığa destek vereceğiz, köylüyü köyünde tutan üretimi hakça bölüştüren bir destekleme politikamızla yürüteceğiz."
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
- Cumartesi 12.8 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 9.3 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 14.3 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





