Tarih: 12.09.2024 19:02

S-Bahn S4 için Yeni Çözüm: Yolculuk Süresi Kısalıyor, Doğa Korunuyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Bugün yayımlanan yeni bir çalışma, Rahlstedt sakinlerinin uzun süredir şikâyetçi olduğu S4 hattıyla ilgili sorunlara etkili çözümler sunuyor. Çalışma, Rahlstedt'ten Hamburg Merkez İstasyonu'na kadar olan yolculuğun yarıya inmesini ve S-Bahn hattının doğa koruma alanına zarar vermeden geliştirilmesini öngörüyor. Ayrıca, Hamburg ve Lübeck arasında 15 dakikalık bir tren seferi ile daha hızlı ve verimli bir ulaşım sağlanacak.

Hamburg-Lübeck Demiryolu Güzergahı Vatandaş İnisiyatifi adına çalışan ulaşım uzmanları Dieter Doege ve Jens Ode'nin geliştirdiği model, 90.000 nüfuslu Rahlstedt'e ek olarak, bölgeye cazip bir Bölgesel Ekspres (RE) bağlantısı getiriyor. Plan, S4'ün Rahlstedt'te son bulmasını ve yolcuların Bad Oldesloe veya Lübeck yönüne giden Bölgesel Ekspres hattına kolayca geçiş yapabilmesini öngörüyor. Bu sayede, doğa koruma alanı olan Stellmoorer-Ahrensburger Tunneltal'e yönelik müdahalelerden kaçınılacak ve seyahat süresi 14 dakika kısalacak. Rahlstedt ile Hamburg Merkez İstasyonu arasındaki yolculuk süresi ise 20 dakikadan 10 dakikaya düşecek.

Hamburg Eyalet Meclisi DIE LINKE Ulaşım Sözcüsü Heike Sudmann, bu planın birçok sorunu bir arada çözdüğünü belirterek, "Bu çözüm doğaya zarar vermeden, trafiği aksatmadan ve Rahlstedt'e Bölgesel Ekspres bağlantısı sunarak önemli bir avantaj sağlıyor. Senato ve Deutsche Bahn’ın bu sürdürülebilir ve verimli planı ciddi şekilde değerlendirmesini bekliyorum," dedi.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —