GAZETE HAMBURG
Saadet Partisi Avrupa'da ki Millet buluşması adı altında düzenlediği toplantılarına hız kesmeden devam ediyor. Saadet Partisi tarafından daha önce planlanan toplantılardan biri de Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleştirildi.
Saadet Partisi Hamburg Teşkilatı tarafından Mümmelmannsberg semtindeki MSV Hamburg Vereinshaus'da ki toplantıya Hamburg ve çevresindeki sivil toplum kuruluş temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

BİZ MUHALEFET PARTİLERE 5 YIL BOYUNCA HÜKÜMETİN İCRAATLARINI DENETLEME GÖREVİ VERİLDİ
Saadet Partisi Hamburg Bölge teşkilat Başkanı Salih Demirci topalantıya selamlama konuşması yaparak başladı. Toplantıya katılan Saadet Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul milletvekili Av. Bülent Kaya, "Daha önce Bremen, Hannover’de gerçekleştirdiğimiz toplantıların ardından Hamburg’da STK temsilcileri ve basınla bir araya gelip partimizin 14-28 Mayıs seçimleri sonrası ve yaklaşan belediye seçimleri ile ilgili izleyecekleri tutumu sizlerle paylaşmak sizlerin sorunlarını dinlemek için buradayız" dedi
Bilent Kaya konuşmasında "Ülkemizde 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. Milletimiz tercihini Cumhur ittifakı adayı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçti. Biz muhalefet partilere de beş yıl boyunca hükümetin icraatlarını denetlemek olumlu işlerini desteklemek olumsuz işlerini engellemek görevini verdi. Saadet partisi olarak 28. Dönem meclisinde grubu olan bir parti olarak milletimizin vermiş olduğu muhalefet görevini yerine getireceğiz.

SEÇİMLERDE İTTİFAK YAPARAK KENDİ ADAYLARIMIZLA GİRECEĞİZ
Bir taraftan muhalefet partileri ile iş birliğini üst seviyeye çıkarmak. İktidarıda icraatlarını denetlemek görevini en iyi şekilde yapacağız. TBMM de 6 siyasi grup parti uzun bir aradan sonra ilk kez temsil ediliyor. 15 de grubu olmayan parti milletvekilleri meclis de var. Saadet partisi olarak biz ittifaklara açık alışık olan bir gelenekten geliyoruz.
Seçimlere kendi adayları ile gireceklerini bazı yerlerde ise ittifak yaparak girebileceğiz. Belediye seçimleri otoritileşen bu iktidara dur demek için bir şanstır. Eğer bu seçimlerde de başarı gösterirlerse Türkiye için gerçekten zor bir döneme girmiş olacağız. Bu seçimler bir şanstır"dedi.

BİR ÇOK SORUNU MECLİSE GETİRECEĞİZ
Daha sonra toplantıya katılan STK temsilcileri ve basının sorunlarını cevaplayan Bülent Kaya Avrupa’da yaşayan vatandaşların, emeklilik, Türkiye seyahati gibi bir çok sorunların meclise getirilmesi için çalışacağını söyledi.
HUZURLU BİR ORTADOĞU, HUZURLU BİR AVRUPA DEMEK
Soru cevap şeklinde görüş alış verişlerin yapıldığı toplantı sonrası Ortadoğu’daki güncel İsrail ve Hamas arasındaki savaş ve çevreye etkileri üzerine geniş bir yorum yaparak “Huzurlu bir ortadoğu huzurlu bir Avrupa demek"dedi.