Tarihi Vorwerk-Stift'te Sanatçılar İçin Modernize Edilmiş Yeni Alanlar

Karolinenviertel'deki sanatçıların kullandığı tarihi Vorwerk-Stift binasının restorasyonu başarıyla tamamlandı. Şehir, bu projeye 1,129 milyon Euro destek sağladı.

Hamburg 3.07.2024 14:30:00 0
Tarihi Vorwerk-Stift

 

Karolinenviertel'deki sanatçılar tarafından kullanılan tarihi Stiftsgebäude'nin (Stift Binası) restorasyonu başarıyla tamamlandı. Bu restorasyonla, sanatçı evi olarak kullanılan binanın tarihi yapısı korunarak uzun vadede güvence altına alınması hedeflendi. Şehir, bu projeye 1,129 milyon Euro destek sağladı; bunun 430.000 Euro'su Bürgerschaft'ın başvurusu üzerine sağlanan yenileme fonundan geldi.

Hamburg Kültür ve Medya Senatörü Dr. Carsten Brosda, "1866 yılına dayanan tarihi Vorwerk-Stift, Karolinenviertel'in önemli bir parçasıdır. 1980'lerden beri sanatçı evi olarak kullanılan bina, sanatçılara uygun fiyatlı yaşam ve çalışma alanları sunmaktadır. Bina, çeşitli kültürel etkinliklerle ve gönüllü çalışmalarla mahalleye olumlu bir etki yapmaktadır. Başarılı restorasyon sayesinde, sanatçılar için uzun vadeli yaşam ve çalışma alanları sağlanmıştır," dedi.

Stiftung Freiraum e. V. Yönetim Kurulu Başkanı Kai Haberland ise, "Şehrin merkezinde, genç sanatçılar ve mezunlar için beş yıla kadar çok uygun fiyatlı yaşam, çalışma ve sergi alanları sunan Vorwerk-Stift, sanatçıların deney yapabileceği ve uluslararası bir değişim sağlayabileceği özel bir yerdir. Kültür Dairesi'nin cömert desteği sayesinde, bu özel teşvik programı güçlenmiş ve sanatçılara daha iyi başlangıç fırsatları sunulmuştur," diye ekledi.

Vorwerk-Stift Hakkında: 

1866 yılında Hermann Dietrich Hastedt'in tasarımlarıyla inşa edilen Vorwerk-Stift, Karolinenviertel'deki Vorwerkstraße 21'de bulunuyor. Başlangıçta düşük gelirli işçiler için konut olarak inşa edilen bina, 1984'ten beri sanatçı evi olarak kullanılmaktadır. 1990 yılından bu yana "Patriotischen Gesellschaft von 1765"ten türeyen "Stiftung Freiraum e. V." tarafından ücretsiz olarak yönetilmektedir. Bina, sanatçılara uygun fiyatlı konut ve çalışma alanları sunmak amacıyla Hamburg şehri tarafından Stiftung Freiraum e. V.'ye devredilmiştir. Binada 24 daire, ortak kullanım alanları, atölyeler, sergi alanı ve teras bulunmaktadır. Küçük daireler, sanatçılar için kısa ve uzun süreli konaklamalara uygun olup, kamuya açık bir yarışma ile bir jüri tarafından tahsis edilmektedir.

Restorasyon:

 2022-2024 yılları arasında iki aşamada gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları, binanın tarihi dokusuna uygun olarak tamamlandı. İlk aşamada çatı yenilendi ve daha iyi aydınlatma ve yalıtım sağlamak için ek pencereler eklendi. Ayrıca, tarihi metal pencereler korundu ve uzmanlar tarafından restore edildi. Çatının modern enerji yalıtımı ve elektrik, duman dedektörü ve ısıtma sistemlerinin yenilenmesi sayesinde atölyeler yıl boyunca kullanılabilir hale geldi. İkinci aşamada ise ikinci kattaki ortak kullanım alanlarının tamamı yenilendi. Tüm tesisat ve elektrik sistemi yenilendi, nem hasarları nedeniyle tavan, duvar sıvası ve zemin tamamen onarıldı.

 

www.gazetehamburg.com

Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması

Hamburg’da Süleyman Taşköprü İçin Merkezi Anma Töreni Planlanıyor

Wilhelmstift Çocuk Hastanesi’nin Acil Servisi Yeniden Açıldı

Bremen’de Mahkeme Kararlarının Ücretsiz Erişimi Talep Edildi

SPD ve Yeşiller Hamburg’da Doğal Yaşam Ağını Güçlendirmek İstiyor

Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi

Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor

LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında

Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı

Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi

Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor

Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek

Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu

Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek

Hannover Buchholz-Kleefeld’de 2026 Entegrasyon Ödülü için başvurular başladı

Hamburg’da seks işçilerinin hakları tartışılıyor: Sol Parti daha fazla destek ve görünürlük istiyor

Hamburg’da dijital ödeme için Avrupa adımı: Belediyede “Wero” dönemi gündemde

Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi

Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor

St. Pauli Frankfurt’a Geçit Vermedi: Millerntor’da Golsüz Beraberlik 0-0

Hamburg’da Nefret Suçları Alarm Veriyor: Faillerin Büyük Bölümü Aşırı Sağcı

Almanya tarihinde bir ilk: Cem Özdemir eyalet başbakanı oldu

Lübeck’te Irkçılığa Karşı Şiir ve Edebiyat Buluşması

Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı

Çifte Vatandaşlar Dikkat: Alman Vatandaşlığının Kaybına İlişkin Yeni Mahkeme Kararı

Hamburg’da Sosyal Medya Tartışması: “Yasak Çözüm Değil”

Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı

Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı

Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı

Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?

Yükleniyor

loading

Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması

Hamburg’da Süleyman Taşköprü İçin Merkezi Anma Töreni Planlanıyor

Wilhelmstift Çocuk Hastanesi’nin Acil Servisi Yeniden Açıldı

Bremen’de Mahkeme Kararlarının Ücretsiz Erişimi Talep Edildi

SPD ve Yeşiller Hamburg’da Doğal Yaşam Ağını Güçlendirmek İstiyor

Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi

  • Salı 14.5 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.5 ° / 5.8 ° false
  • Perşembe 13.2 ° / 7.2 ° Şiddetli yağmurlu