Türkiye-Almanya film festivali sona erdi: 9 ödül sahiplerini buldu
Almanya ve Türkiye arasındaki en önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri olarak kabul edilen ve bu yıl 29’uncusu düzenlenen Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali, büyük bir ilgiyle tamamlandı.
Haber: İlhan Baba
(NÜRNBERG)-Almanya ve Türkiye arasındaki en önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri olarak kabul edilen ve bu yıl 29’uncusu düzenlenen Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali, büyük bir ilgiyle tamamlandı. 70’ten fazla sanatçı ve sinema sektöründen uzmanın ağırlandığı festivalde, toplamda 64 etkinlik gerçekleştirildi ve 7 binden fazla seyirci katılım gösterdi. Festivalin son gününde toplam 9 ödül sahiplerini buldu.

Festivalde, yıllarca büyük katkılar veren Tün Güey ve Ümıt Yılmaz’a birer teşekkür plaketi sunuldu. Festivalin açılış galasında ise oyuncu Nur Sürer ve gazeteci-belgeselci Osman Okkan’a Onur Ödülü takdim edilmişti.

Festivalin kapanış gününde, üc farklı seçici kurul tarafından belirlenen ve toplam 12 bin Euro değerindeki ödüller açıklandı. Film eleştirmeni ve yazar Klaus Eder’in başkanlığında, yönetmen M. Caner Alper, oyuncu Meltem Cumbul, İnsan Hakları Film Festivali Yöneticisi Andrea Kuhn ve oyuncu Sema Poyraz’dan oluşan jüri, uzun metraj film yarışması ödüllerini açıkladı: En İyi Uzun Metraj Film Ödülü: Sieben Tage (Ali Samadi Ahadi, 2024, DE), Büyük Jüri Ödülü: Another German Tank Story (J. A. Kiefer, 2024, DE), En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Deniz Işın (Evcilik, 2024, TR), En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Nejat İşler (Evcilik, 2024, TR)

Festivali izleyenlerin oylamalarıyla belirlenen Seyirci Ödülü ise Ali Samadi Ahadi’nin Yedi Gün filmine verildi. Öngören Demokrasi ve İnsan Hakları Ödülü de aynı yönetmenin Yedi Gün filmine layık görüldü.

Kısa film yarışmasında ise medya pedagogu Klaus Ploth başkanlığında, yazar İrfan Taufik ve Bavyera Eyaleti Sinema-Televizyon Fonu temsilcisi Dr. İlvia Tiedtke’den oluşan jüri tarafından belirlenen ödüller şu şekilde dağıtıldı: En İyi Kısa Film: Morî - Yönetmen: Yakub Tekintangaç, TR, 2024, İkincilik Ödülü: Merhaba Anne, Benim, Lou Lou - Yönetmen: Atakan Yılmaz, TR, 2024 ve Üçüncülük Ödülü: Mother Love - Yönetmen: Numan Acar, DE

Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı
ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”
Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor
Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi
Bremen’de 17 Genç Uzman Göreve Başladı: Kamu Yönetimine Yeni Nefes
Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: 43 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında
Hamburg’da Jobticket yoğun ilgi gördü: 11 binden fazla başvuru
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Yükleniyor
Hamburg-Barmbek’te korkunç kaza: Otobüs ağaca çarptı, çok sayıda yaralı var
Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı
ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”
Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor
Berlin’de Kültür Sanatın Gurur Sesi: Şirin Ağdaşan İz Bırakmaya Devam Ediyor
Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi
- Cuma 14.6 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.8 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 9.5 ° / 6.8 ° Şiddetli yağmurlu





