VAHAP SEÇER'DEN ANAMUR’DAKİ FIRTINADAN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hafta sonu Anamur'da etkili olan şiddetli fırtına ve hortum sebebiyle özellikle seraların yoğun olduğu Fatih, Sultan Alaaddin ve Ören gibi mahallelerde seraların büyük zarara uğradığını söyledi. Seçer, “İş

Medya 9.05.2023 13:59:59 0
VAHAP SEÇER

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hafta sonu Anamur'da etkili olan şiddetli fırtına ve hortum sebebiyle özellikle seraların yoğun olduğu Fatih, Sultan Alaaddin ve Ören gibi mahallelerde seraların büyük zarara uğradığını söyledi. Seçer, “İş yerleri, konutlar da kısmi zararlar gördü. Yaklaşık olarak 200 milyon liraya yakın hasar tespit edildi. Tarım Dairemiz de devletin ilgili destek verecek kurumlarının dışında kendi ölçeğimizde ne yapabiliriz onun çalışmasını yapıyorlar” diye konuşarak, üreticiler başta olmak üzere zarar gören tüm yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi,  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında, Birimlerden Gelen 13 ve Komisyonlara Havale Edilen 3 madde olmak üzere, toplam 21 madde görüşüldü.

Gündem Dışı Konuşmalar bölümünde konuşan Başkan Seçer, Anamur'da geçen günlerde, görevi sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Şehit Uzman Çavuş Mehmet Karabulut’un ailesine, yakınlarına ve tüm Mersin halkına baş sağlığı diledi.

BÜYÜKŞEHİR’İN KAFELERİNDE ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN GLÜTENSİZ GIDA BÖLÜMÜ OLACAK

Dünya Çölyak Günü ile ilgili de konuşan Seçer, çölyak hastalarının özenle beslenmesi gerektiğine dikkat çekerek, Büyükşehir’in de bu konuda farkındalığı olan bir belediye olduğunu ve bu alanda çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Mersin’de yaklaşık 500 çölyak hastası olduğunu aktaran Seçer, bu hastalığa sahip vatandaşlara glütensiz gıda desteği yaptıklarını söyledi. Seçer, çölyak hastası vatandaşların yoğun isteği üzerine de Büyükşehir’in sahildeki kafelerinden bir tanesinde glütensize yiyecek sağlayan bir bölüm yapacaklarını duyurdu.  

“İHTİYAÇ SAHİBİ ÖZEL BİREYLERE AKÜLÜ SANDALYE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Engelliler Haftası kapsamında geçen günlerde ihtiyaç sahibi özel bireylere akülü sandalye dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyleyen Seçer “Bu her yıl yaptığımız rutin bir çalışma. Normalde bu raporu sunan hastalarımız Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan bu belgeleri sunan vatandaşlarımız devletin bakanlığı ile ilgili birimlerinden bu katkıyı alıyor ancak 5 yıl süre içerisinde tekrar alma hakkına sahip değil. Ancak yasalar ve yönetmelikler gereği arıza, kaza, çalınma gibi sorun olması halinde biz bu tip spesifik sorunlara da çözüm bulmak için bu talepleri karşılıyoruz. Yeter ki bize raporu sunsunlar, Engelliler Birimimiz bu tür hizmetleri onlara sağlıyor” dedi.

SEÇER, ANAMUR’DAKİ FIRTINADAN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİNDE BULUNDU

Hafta sonu Anamur'da yaşanan şiddetli fırtına ve hortum dolayısıyla özellikle seralarının yoğun olduğu Fatih, Sultan Alaaddin ve Ören gibi mahallelerde seraların çok yoğun zarar gördüğüne dikkat çeken Seçer, “İş yerleri, konutlar da kısmi zararlar gördü. Yaklaşık olarak 200 milyon liraya yakın hasar tespit edildi.  Tarım Dairemiz de devletin ilgili destek verecek kurumlarının dışında kendi ölçeğimizde ne yapabiliriz onun çalışmasını yapıyorlar. Üreticilerle de zaten temas kurdular. Üreticilerimiz başta olmak üzere zarar gören tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

BORÇLANMA, PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NA SEVK EDİLDİ

Toplantıda; İller Bankası, ticari bankalar ve katılım bankalarından, faiz hariç 1 milyar 690 milyon TL kredi kullanma hususunda; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yetkilendirilmesine ilişkin madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’na oybirliğiyle sevk edildi.

‘MERSİN PSİKOSOSYAL DESTEK AĞI’ OLUŞTURULACAK

Ayrıca, deprem bölgelerinden kente gelen depremzedeler öncelikli olmak üzere psikolojik travma yaşayan vatandaşlar için ‘Mersin Psikososyal Destek Ağı’ oluşturulması konusunda, kamu kurumları, üniversiteler, odalar, sivil toplum kuruluşları ve diğer kuruluşlarla protokol imzalanabilmesi için Başkan Seçer’e yetki verilmesi ile ilgili madde de oybirliğiyle kabul edildi.

 

Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi

Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor

LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında

Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı

Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi

Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor

Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek

Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu

Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek

Hannover Buchholz-Kleefeld’de 2026 Entegrasyon Ödülü için başvurular başladı

Hamburg’da seks işçilerinin hakları tartışılıyor: Sol Parti daha fazla destek ve görünürlük istiyor

Hamburg’da dijital ödeme için Avrupa adımı: Belediyede “Wero” dönemi gündemde

Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi

Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor

St. Pauli Frankfurt’a Geçit Vermedi: Millerntor’da Golsüz Beraberlik 0-0

Hamburg’da Nefret Suçları Alarm Veriyor: Faillerin Büyük Bölümü Aşırı Sağcı

Almanya tarihinde bir ilk: Cem Özdemir eyalet başbakanı oldu

Lübeck’te Irkçılığa Karşı Şiir ve Edebiyat Buluşması

Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı

Çifte Vatandaşlar Dikkat: Alman Vatandaşlığının Kaybına İlişkin Yeni Mahkeme Kararı

Hamburg’da Sosyal Medya Tartışması: “Yasak Çözüm Değil”

Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı

Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı

Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı

Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?

Hamburg’da Kadınlar Günü’nde Anlamlı Adım: Forsmannstraße’ye Kadın Sanatçı İsmi Eklendi

Bremen’de “Ferienkompass”: Tatilde Çocuklara Eğitim ve Eğlence Bir Arada

Bundesrat’tan Sosyal Hizmetlerde Reform Girişimi: Bürokrasi Azaltılacak

Almanya’da BAföG Reformu Çağrısı: Bundesrat Hükümete Çağrı Yaptı

Murat S. Dural’dan Yeni Roman: “Fırtına Çıkmazı” Okurlarla Buluşuyor

Yükleniyor

loading

Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi

Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor

LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında

Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı

Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi

Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor

  • Pazar 9.3 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 14.3 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 14.5 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı