Yabancı Diplomalara Tanınma: IQsA Programı Göçmenleri Bremen’deki Kreşlere Kazandırıyor

Bremen’de 2023 yılında başlatılan IQsA programı, farklı ülkelerden gelen eğitimli kişilerin kreşlerde görev almasını sağlıyor. 12 Mart 2025'te 17 kişi daha sertifikalarını alarak Bremen’de grup lideri olarak çalışma hakkı kazandı.

Almanya 14.03.2025 04:41:00 0
Yabancı Diplomalara Tanınma: IQsA Programı Göçmenleri Bremen’deki Kreşlere Kazandırıyor

Göçmen kökenli eğitimli kişilerin Bremen’deki kreşlere entegrasyonunu kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen “Sosyal Pedagojik Çalışma Alanlarında Entegre Nitelik Kazandırma” (IQsA) programı, hızla büyümeye devam ediyor. 2023 Sonbaharında başlayan program, farklı ülkelerde öğretmenlik veya pedagojik alanlarda çalışan ancak diplomaları henüz denk sayılmayan bireylere yönelik olarak tasarlandı.

12 Mart 2025 Çarşamba günü, Paritätisches Bildungswerk Bremen (PBW) tarafından düzenlenen törenle 17 yeni katılımcıya daha Bremen’de kreşlerde grup lideri olarak çalışabilmeleri için sertifika verildi.

Bremen Çocuk ve Eğitim Senatörü Sascha Karolin Aulepp, mezunları tebrik ederek şunları söyledi:
"IQsA sertifikalarını büyük bir gurur ve sevinçle alan herkesi yürekten kutluyorum. Bu, onların mesleki entegrasyonu açısından önemli bir adım olmasının yanı sıra, çocuklarımız için de büyük bir kazanım. Bu program, farklı ülkelerde çocuklarla başarılı bir şekilde çalışan kişilere Bremen’de yeni bir başlangıç yapma fırsatı sunuyor. Onları sıcak bir şekilde karşılayan ve destekleyen tüm kreş çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hep birlikte Bremen’de çocuklarımızın geleceğini şekillendiriyoruz."

IQsA Programına Kimler Katılabiliyor?

IQsA, göçmen kökenli ve kendi ülkelerinde öğretmenlik, psikoloji, terapi, sosyal hizmetler veya okul öncesi eğitimi alanlarında diplomaya sahip kişilere yönelik bir program. Almanya’da diplomaları henüz denk sayılmayan bu bireylere, Bremen’de kreşlerde grup lideri olarak çalışabilmeleri için gerekli yetkinlikleri kazandırıyor.

Program, 9 ila 12 ay süren teorik ve pratik eğitimlerden oluşuyor. Katılımcılar haftada iki gün PBW’de derslere katılırken, kalan üç günlerini Bremen’deki kreşlerde pratik yaparak geçiriyor. Eğitim süresince katılımcılara maaş ödeniyor ve kreşlerin personel maliyetleri tamamen devlet tarafından karşılanıyor.

Program, Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin Avrupa Sosyal Fonu Plus (ESF Plus) tarafından destekleniyor.

IQsA Programına Büyük İlgi

IQsA, büyük bir ilgiyle karşılandı ve şimdiye kadar 27 kişi programı başarıyla tamamladı. Şu anda 19 kişi üçüncü dönem eğitimine devam ederken, dördüncü dönem Nisan ayında başlayacak ve 14 yeni katılımcıya yer verilecek.

Yapılan bir araştırmaya göre, programın ilk mezunlarının %90’ı altı ay içinde Bremen’de kreşlerde grup lideri olarak iş buldu ve işlerinden memnuniyet düzeyleri oldukça yüksek çıktı.

IQsA’ya katılmak isteyenler, Paritätisches Bildungswerk Bremen ile iletişime geçebilir:

Hamburg’da 10 Yaşındaki Timur Kaya Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

Hamburg Belediye Sarayı’ndaki Restaurant Parlament İflas Etti: Bismarck da Burada Yemek Yemişti

69. Bremer Roland-Runde: Austausch, Tradition und Zusammenhalt zwischen Bremen und Berlin

Bundesrat Hamburg’un Şiddet Koruma Girişimini Kabul Etti

Hamburg Sosyal Yargısında Çifte Görev Değişimi

Eczane Yasası Tartışması: Bundesrat’tan Hükûmete Uyarı

Bürgergeld Tarih Oluyor: Yeni Temel Güvenceye Bundesrat’tan Eleştiri

Hamburg’da Otonom Taksi Dönemi Başlıyor

Bremen Okullarında İstikrar Güçleniyor: 200’e Yakın Yeni Öğretmen Göreve Başlıyor

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı

Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi

Hamburg Derbisinde Büyük Mücadele, Gol Yok: Millerntor’da Sessiz Gece 0-0

Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"

Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı

Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor

A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu

Yükleniyor

Hamburg’da 10 Yaşındaki Timur Kaya Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor

Hamburg Belediye Sarayı’ndaki Restaurant Parlament İflas Etti: Bismarck da Burada Yemek Yemişti

69. Bremer Roland-Runde: Austausch, Tradition und Zusammenhalt zwischen Bremen und Berlin

Bundesrat Hamburg’un Şiddet Koruma Girişimini Kabul Etti

Hamburg Sosyal Yargısında Çifte Görev Değişimi

Eczane Yasası Tartışması: Bundesrat’tan Hükûmete Uyarı

  • Cumartesi 5.4 ° / 3.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 8.5 ° / 5.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 10.1 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu