“Yardıma ihtiyacı olanlara dokunacağız”

Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez: “İyi yürekli insanlar ile beraber yardıma ihtiyacı olanlara dokunacağız. Onlara sadece maddi değil, manevi olarak da yanında olduğumuzu hissettireceğiz.

Hamburg 28.03.2023 20:40:00 0
“Yardıma ihtiyacı olanlara dokunacağız”

 

Röportaj Nurten UYANIK 

 

Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez, sadece başarılı bir iş insanı değil, insanların, sokak hayvanlarının dertleriyle dertlenen, onların daha iyi yaşam koşullarında yaşaması için çaba gösteren gerçek bir yardımsever. Bugüne kadar Afrika ülkelerine yönelik sürdürdüğü yardım faaliyetlerini Türkiye’yi ve tüm Avrupa’yı kapsayacak şekilde genişletmeyi hedefleyen Sönmez’le şirketin çalışmaları ve yeni kuracağı vakıfla ilgili konuştuk.


 Neden inşaat sektörünü tercih ettiniz?


İnşaat, çocukluğumda hayal ettiğim, çok ilgi duyduğum bir sektördü ve Almanyaya gelince bu işi yapmaya karar verdim. Bunun için gerekli bütün egitimleri de tamamladıktan sonra inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başladım.
İnşaat şirketinizin kuruluşundan söz eder misiniz?
2008 yılında, inşaat şirketimi kurdum. Şirketimin kuruluşunda faaliyet alanı inşaat ile sınırlı olsa da daha sonra onu emlak, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarını kapsayacak şekilde genişlettik. Avrupa’da yatırım yapmak isteyen iş insanlarına Gayrimenkul ve iş kurma alanlarında doğru konseptler hazırlayıp başarılı bir şekilde sonuca ulaşması için yol çizmesine yardımcı oluyoruz.


 

Türkiye ve Avrupa’da temsilcilikleri olacak bir vakıf kuruyorsunuz. Vakıf çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?


Evet “EMPATi VAKFI” Bugüne kadar çoğunluğu Afrika ülkeleri olmak üzere çeşitli ülkelere şahsım olarak yardımlar götürüyordum ve daha sonrasında beraber bu yolu yürümek isteyen iş dünyasından insanlarının da bana katılmasıyla duyarlı iş insanları birlikte birçok yardım yaptık. Bu ülkedeki insanlara, gıda temini, tıbbi yardımlar, okul ihtiyaçlarının karşılanması, temiz su sağlanması gibi günlük yaşamlarını daha iyi seviyeye taşıyabilecek çalışmalar yaptık. İnsanlara sadece maddi değil, manevi olarak da yanında olduğumuzu hissettirmeye çalıştık.
Bu çalışmaları, Türkiye’miz için de yapmak istedim. Bu kez “Yardımları şahsi olarak değil, bir dernek ve bir vakıf altında bu yapmalıyım ki benimle başlayıp benden sonra bu bayrağı devralan insanlar da bu yardımları devam ettirebilsin.” düşüncesi içindeyim.


 

Vakfın kuruluş amacı ne olacak?


Vakfımız, Kadına şiddet başta olmak üzere her türlü şiddete karşı duruyor. Hayvan haklarını savunmayı, Çocuk istismarına karşı calışmalar, doğa ve yeşil alanları korumayı, maddi gücü olmayan ailelerin çocuklarına eğitim desteği vermeyi, savaş mağduru insankara yardım, uyuşturucuya karşı projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca Türkiye çapında eksiklik yaşayan okullara kütüphaneler kazandırmayı planlıyoruz çünkü temiz bir toplum, okumuş nesil ile olacaktır.

Ne tür çalışmalar gerçekleştireceksiniz?


İyi yürekli insanların bize katılımıyla ile yardıma ihtiyacı olanlara dokunacağız. Onlara sadece maddi değil, manevi olarak da yanında olduğumuzu hissettireceğiz. Bana göre insan olabilmenin en güzel yanı, paylaşma duygusudur. Ülkemizde kadına şiddet her gün artıyor.
İlk olarak çalışmalarımızı aile içi şiddeti ve çocukların daha az etkilenebilecekleri projeler üretmektir. ama sadece kadınlarla sınırlı kalmayacağız, şiddet gören her canlıya ulaşabildiğimiz kadar yardımcı olmak istiyoruz.


Nasıl bir strateji izleyeceksiniz?


Şiddet gören her canlının kendini güvende hissetmesi için ilk adım, kendini yalnız hissetmemesidir. Bana göre bu, Türkiye, Avrupa ve dünya genelinde onların haklarını savunacak avukat, doktor ve psikolog ordusu ve duyarlı insanların varlığı ile olacaktır.
İkinci adım, onlara sığınabileceği bir yer verilmesi. Şiddet gören her canlının tekrar rehabilite edilerek hayata başlaması için doğru ve düzenli bir tedavi görmesi.
Üçüncü adım da şiddet gören kadınların hayata tekrar başlamasını sağlayacak bir iş sahibi olması ile mümkün olabilir ancak güvende olan bir insan, dünyaya güzel bakabilir. Çocuklarına bu dünyanın güzelliğinden bahsederek topluma geleceği iyi, kültürlü bir nesil kazandırabilir.


Vakfınızın işleyişi nasıl olacak?


Ben öncelikle vakfımızın milyonlarca kişiye ulaşacağından eminim. Daha Vakıf kuruluşu tamamlanmadan Avrupa ve Türkiye’nin birçok şehrinde, avukat, doktor, öğretmen, siyasetçi, sanatçı gibi birçok iş kolunda kendini ispat etmiş sayıları hergün artan gönüllü insanla ve derneklerin de vakfımız catisi altında toplanmak istemesi bana bu hayali kurduruyor. Bu, uzun meşakkatli bir yoldur. İnanıyorum ki güzel insanlarla bu işi başaracağız.


 

Vakfın kuruluşu tamamlandı mı?


Vakfımızın kuruluş çalışmaları bitti. Bakanlık izni bekliyoruz.
 

Genç bir iş adamı olarak gençlere tavsiyeniz nedir?


Gençler sevmekten vazgeçmeyin, doğayı, insanları, her canlıyı ve buna kendinizi sevmekle başlayın. İnanın buna çünkü sevgi olmadan yaşanılmaz. Sevgi hayattır ve sevgi başarıdır. Birşeyi başarmak için önce onu sevmeniz gerekir. Her ne olursa olsun sevmekten vazgeçmeyin..

Lübeck Polisi 51 Yaşındaki Zanlının Peşinde

“Türkçenin Geleceği Okulda Şekillenmeli!”

Trend değişti: Hamburg’da yeniden daha fazla konut inşa ediliyor

Yunus Şevik’ten Guinness’e Korku Dolu Başvuru

David Nemeth, St. Pauli ile Yola Devam Ediyor

Imhof: „Dieses Weiter-so ist ein Besser-so für Hamburg“

Hamburg’da “Aynı Yolda Devam” Tartışması: Yeşillerden Güven ve İstikrar Mesajı

Hannover'den Yeşil ve Sosyal Yatırımlara 250 Milyon Euroluk Dev Adım

Hannover platziert erneut erfolgreichen „Green & Social“-Schuldschein über 250 Millionen Euro

Almanya’da Sol Parti’den Bakım Krizi İçin Somut Adım: "Bremen Modeli Hamburg’da Uygulansın"

Linke fordert Hamburger Modellprojekt nach Bremer Vorbild: Pflegekräfte zurückgewinnen

Festnahme im Bremer Hauptbahnhof: Gesuchter Sexualstraftäter nach über einem Jahr gefasst

Bremen Merkez İstasyonu'nda Cinsel Saldırı Zanlısı Yakalandı

Aydan Özoğuz übernimmt Vorsitz im Bundestagsausschuss für Sport und Ehrenamt

Aydan Özoğuz’a Yeni Görev: Bundestag’da Spor ve Gönüllülük Komitesi Başkanlığına Seçildi

Anadolu’nun Ezgileri Hamburg’da Yankılandı: Gönülden Gönüle Buluşma

“Elazığ Nefes Almak İstiyor”: Çimento Fabrikasının Taşınması İçin Yıllardır Süren Mücadelede Yeni Adım

Sol Parti'den Polis Kameralarına Zorunlu Kayıt Talebi

“Name: Sophie Scholl” Marienkirche’de Sahne Alacak

Almanya'da siyasi saikli suç oranı 2024'te yüzde 40'tan fazla arttı

Hamburg’un Dijital Hizmet Noktası Yola Çıktı

James Sands, St. Pauli’de Kalıyor

Hamburg’un Vergi Gelirleri Tahmininde Hafif Düşüş: 2029’a Kadar 51 Milyon Euro Daha Az Gelir Bekleniyor

Hamburg’da Tarihi Kutlama: HSV Kadın ve Erkek Takımı Bundesliga’ya Yükselişini Kutladı

Lübeck’te Bürgerservice Büroları 28 Mayıs’ta Kapalı Olacak

“Göçmen Tiyatrosu İçin Çatı Örgütü Şart”

Galatasaray, Süper Lig'de 25. kez şampiyon oldu

St. Pauli Yenildi Ama Bundesliga’da Kaldı

Hamburg'dan Brüksel’e Açılan Ekonomi Köprüsü: “Kuzey Almanya Ekonomi Evi” Geliyor

Molière klasiği “Cimri”ye alaturka dokunuş

Yükleniyor

Lübeck Polisi 51 Yaşındaki Zanlının Peşinde

“Türkçenin Geleceği Okulda Şekillenmeli!”

Trend değişti: Hamburg’da yeniden daha fazla konut inşa ediliyor

Yunus Şevik’ten Guinness’e Korku Dolu Başvuru

David Nemeth, St. Pauli ile Yola Devam Ediyor

Imhof: „Dieses Weiter-so ist ein Besser-so für Hamburg“

  • Cuma 32.4 ° / 20.1 ° false
  • Cuma 32.4 ° / 20.1 ° false
  • Cumartesi 33.1 ° / 22.4 ° Güneşli