Yazar Esma Arslan’ın ‘Değişim’ Adlı Kitabı Yayınlandı

Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan yazar Esma Arslan’ın yeni kitabı ‘Değişim’ raflarda yerini aldı. Kitapseverler, Arslan’ın yeni eserine büyük ilgi gösteriyor.

Medya 16.05.2024 13:29:00 0
Yazar Esma Arslan’ın ‘Değişim’ Adlı Kitabı Yayınlandı

Esma Arslan, daha önce yayımladığı ‘Resmime Dokunan Çığlık’ (Roman), ‘Sana Düşlerimden Bahsedeceğim’(Öykü), ‘Yarım Kalan Aşk’(Öykü), ‘Giden Gün’ (Şiir) ve ‘Nazar’ (Deneme) adlı kitapları ile geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmıştı. Son olarak yayınlanan ‘Değişim’ (Deneme) adlı kitabının tanıtımını, 2 Haziran Pazar günü saat 17.00’de 7. Tiyatro Köprüsü Festivali kapsamında Mut Tiyatro salonunda gerçekleştirecek.
Yazar, yeni kitabı hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, "Değişim denilince ilk akla gelen, zamanla insanın değişmesi, kendini geliştirmesi, bilgi ve becerilerini artırmasıdır. Ancak bizler söz konusu olunca, bu kural işlemez. Hesapta olmayan aksilikler iyimserliği karamsarlığa dönüştürür. Bu kitapta, göçmen yazarlığı, yazar kavgaları, sosyal medyada bazı derneklerin kırıcı söylemleri ve değişmeyen tavırları irdeledim. Okuyucuların olumlu tepkileri beni çok mutlu etti." dedi. Arslan, tüm kitapseverleri tanıtım etkinliğine davet etti.
Daha bu son yapıtı “Değişim”in tanıtımı yapılmadan, bir sonraki eserini de bitirmiş olan Arslan yeni bir yapıtın daha müjdesini vermiş oldu. Aynı zamanda öykülerinin Almanca çevirisi ile de uğraşan yazar bu yıl bitmeden öykülerinden seçilmiş bir dosyanın Almanca yayına hazır olacağını da ekledi.
Değişim adlı yapıtını neden bir tiyatro festivalinde tanıtma gerektiği konusuna yanıt olarak bloğunda ekstra bu konu için bir de makale yazan yazar Arslan, asıl amacının kitap ile sahneyi buluşturmak olduğunu, sergilenen her oyunun nihayetinde kitaplaştırılmış bir eserden alındığını veya sahneye uyarlandığını belirtti. Tiyatronun en öğretici sanatlardan biri olduğunu, oraya gelen insanların kitap okumaya daha meyilli olduklarına da ayrıca değindi.


Esma Arslan Kimdir?

Esma Arslan, 1975’li yıllarda Almanya’ya göç eden bir ailenin çocuğu olarak, ilk, orta ve lise eğitimini Hamburg’da tamamladı. Sosyal Pedagog olarak gençlik ve çocuk eğitmenliği yaptıktan sonra, sağlık sektörüne adım attı ve 26 yıldır Aka Arslan mobil hasta ve yaşlı bakım şirketini yönetiyor. Esma Arslan, iş hayatının dışında birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev alıyor ve Hamburg Edebiyat Atölyesi’nin kurucularından biri olarak, Hamburg’da Öykü Yarışması ve Hamburg Edebiyat Kültür Sanat Festivali gibi etkinlikler düzenledi.

Esma Arslan’ın yeni kitabı ‘Değişim’le ilgili detaylı bilgi ve tanıtım etkinliği hakkında güncel haberleri gazetemizden takip edebilirsiniz.

Hamburg’da “Yeni Olimpiyat” Planına Sol Parti Tepkili: “Tarih Unutturulamaz!”

Hamburg’da Sanatın Kalbi İki Hafta Boyunca Tiyatro İçin Attı

Tuğba Olgaç’tan Yaz Bombası: “Gözün Aydın”

Paris Saint-Germain, Inter'i farklı yenerek Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu

Almanya'da küçük uçağın evin üzerine düşmesi sonucu 2 kişi öldü

Noah Weißhaupt’a Veda: St. Pauli’de İz Bırakan Yarım Sezon

Landshut’ta Birlik ve Beraberlik Dayanışması Gönülleri Fethetti

Bremen’de Türk Kültürüne Alkışlarla Veda: Kültürale Festivali Muhteşem Konserle Sona Erdi

İzmir’de Yunan Ezgileri ve Dansın Büyüsü: Kakapedia’dan Unutulmaz Gece

Hannover’de Engel Tanımayan Oyunlar: Special Olympics Landesspiele 2025 Başlıyor

Hamburg-Mitte’de Kadın Gücüyle Yeni Dönem Başladı

Lübeck Kasasında 94,7 Milyon Euroluk Açık: Belediye Tarihi Bir Mali Krizle Karşı Karşıya

Berlin’den Hamburg Limanı’na Güçlü Destek: Christoph Ploß’a Stratejik Görev

Groß-Sand Hastanesi Kapanıyor, Sol Parti Tepkili

Wilhelmsburg’da Sağlık Alarmı: Hastane Kapanıyor, Şehir Kliniği Geliyor!

Hamburg’da Arsa Kazancı Büyüyor: 2024’te 79 Hektarlık Pozitif Bilanço

Hamburg’da 2025’te de İşletme Vergisi Oranı Değişmeyecek

Hamburg’da Geleceği Şekillendirme Haftası: Birlikte Daha Yeşil Bir Yaşama Doğru!

Bremen'den Büyüleyici Dönüş: “Akrep” Yayında

Hamburg’da Yaz Serinliği: 54 Ücretsiz İçme Suyu Çeşmesi Yeniden Hizmete Açıldı

Bremen’de Sağlıkçılara “Hoş Geldin” Desteği: 655 Bin Euro’luk Pilot Proje Başlıyor

Hamburg’daki Bıçaklı Saldırgan Polisin Takibindeymiş

Genç Rapçi Jxck’ten Güçlü Bir Çıkış: “Göremiyorum” Dinleyiciyle Buluştu

Hannover’de “Parkta Spor” Sezonu Başladı: 14 Eylül’e Kadar 1.800 Ücretsiz Spor Etkinliği

MÜNİH’TE İLK TİYATRO VE KİTAP FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ

CHP Hamburg Etkinliğine Katılım Az Oldu: Koltuklar Boş Kaldı, Tepkiler Yönetime

Wandsbek'te Yeni Belediye Binası: Karstadt Binası 370 Memura Ev Sahipliği Yapacak

Hamburg’da Cezaevi Yenileniyor: Santa Fu’da Modernizasyon Başladı

Hamburg’da tiyatro rüzgarı devam ediyor

Bayerisch-Türkisches Forum e.V., Münih’te Kuruldu

Yükleniyor

Hamburg’da “Yeni Olimpiyat” Planına Sol Parti Tepkili: “Tarih Unutturulamaz!”

Hamburg’da Sanatın Kalbi İki Hafta Boyunca Tiyatro İçin Attı

Tuğba Olgaç’tan Yaz Bombası: “Gözün Aydın”

Paris Saint-Germain, Inter'i farklı yenerek Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu

Almanya'da küçük uçağın evin üzerine düşmesi sonucu 2 kişi öldü

Noah Weißhaupt’a Veda: St. Pauli’de İz Bırakan Yarım Sezon

  • Pazar 32.1 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 29 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 28.4 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı