Regiman Deniz


ALMANYA’DAN ANTALYA’YA AKIM VAR!

İple çektiğimiz zamanlar yaz tatilleri. Özellikle çocuklar için unutulmaz anılarla dolu neşeli günler. Zihinde iş, güç, maddi telaşeler olmadan yalnızca eğlenceye odaklı bir deneyim. (eminim hepimiz şu anda böyle bir çocuk olmanın hayalini kurmuşuzdur


İple çektiğimiz zamanlar yaz tatilleri. Özellikle çocuklar için unutulmaz anılarla dolu neşeli günler. Zihinde iş, güç, maddi telaşeler olmadan yalnızca eğlenceye odaklı bir deneyim. (eminim hepimiz şu anda böyle bir çocuk olmanın hayalini kurmuşuzdur.

Yetişkinler için ise yıl boyunca çalışmanın mükafatını keyif çatarak geçirme dönemi… Almanların böyle bir tatilde en fazla tercih ettiği ülkelerden biri ise Türkiye.
Antalya’ya Avrupa Birliği ülkeleri arasından en fazla turist Almanya’dan geliyor. Kültür Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Antalya'ya 2024’ün ilk 7 ayında gelen turist sayısı, 9 milyon 58 bin 186'ya ulaştı. Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında ise Almanya, 1 milyon 770 bin 225 ziyaretçi ile birinci sırada yer aldı.
Almanların Türkiye’ye bu denli ilgi gösteresindeki en etkili nedenleri, turizm sektörüne 27 yılını vermiş olan Sunrise Beach Otel’in Genel Müdürü Faik Acar’a sordum. Acar Türkiye’de ve Antalya’da Alman turistlerin ağırlıklı olarak bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi; “Biz Antalya’da; Güneş, deniz, yiyecek-içecek ve hizmetimizi pazarlıyoruz. Türk milleti olarak hizmette çok iyiyiz. Zaten dünyanın tüm cruse gemilerinde de Türk ahçılar, garsonlar yer edinir. Bu hizmetimizin ne kadar iyi olduğunun kanıtlarından biridir.
İkinci neden ise Almanlar özellikle Side bölgemizde olan tapınaklar, ibadet yerleri gibi bölgeleri görmek için geliyorlar. Efes, kuş adası da çok tercih ediliyor. Bu anlamda Almanlar için dini turizm önemli. Alman turistler Türkiye’den vazgeçemezler.
 

RUSLAR EĞLENMEK, ALMANLAR DİNLENMEK İSTİYOR


Antalya’ya Rusların da çok talep göstermesi sonucunda Antalya’da özellikli bölgeler oluştu mesela Kemer, Belek bölgelerinde Ruslar ağırlıklı. Bölgesel ayrımların olmasının nedeni ise iki milletin tatil kültürünün birbiriyle uyuşmaması. Ruslar eğlenmek, Almanlar ise dinlenmek istiyor bu yüzden kendi bölgelerini seçmeye başladılar. Kemer’deki 3 büyük disko oranın lokomotifi ve Rusların Kemer’i tercih etme nedenlerinin başında geliyor. Manavgat, Side ise daha çok Almanların ağırlıklı olduğu bölge. Almanlar burada deniz kum, güneşle dinlenceyi seçiyorlar.”
 

EMEKLİLER HER ŞEY DAHİL KONSEPT SEÇİYOR


Genel Müdür Acar’a Avrupa’daki emeklilerin söylentilerdeki gibi emekli maaşlarıyla her şey dahil konseptte yaşayıp yaşamadıklarını da sordum, ayrıca maaşlarının anlatıldığı gibi bu hayata yetip yetmediğini de teyit etmek istedim. Sonuçta böyle bir bilgi efsaneden ibaret olabilirdi ama beklemediğim şekilde doğru çıktı.
Acar sorumu şu şekilde cevapladı: “Avrupa’da enerji fiyatları tavan yapıyor. Burada her şey dahil sisteme geldiklerinde yemesi, içmesi, enerjisi vs. hemen hemen maaşlarıyla birbirini karşılıyor, aylık emeklilik ücretlerine denk geliyor. Emekliler de gelip burada her şey dahilde kalıyor. Bahsettiğim gibi özellikle enerji fiyatlarının pik yapması bunda en büyük etken. Ekim ve sonrasında fiyatlar biraz daha azaldığı için emekli kesimi, orta yaş üstü insanlar Antalya’ya daha ağırlıklı geliyor. Çok aşırı sıcaklarda temmuz, ağustos aylarında genelde orta yaşlılar daha çok Antalya’yı tercih ediyor.”
Genel Müdür Faik Acar, Side Antik Kent’te yer alan Sunrise Beach Otel’de eğlence ve dinlencenin bir arada olmasına yönelik bir konsept seçtiklerini de belirtti.

Adıyaman

13.09.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 16:00
  • AKŞAM 18:46
  • YATSI 20:02

Großkontrolle auf der BAB 61 zur Kriminalitätsbekämpfung

Oberfranken’de 27 Yaşındaki Şüpheli, Bundeswehr Askerlerine Saldırı Planıyla Yakalandı

Almanya'da her 5 çocuktan 1'i yoksulluk riski altında

Frankfurt - Gelnhausen: Vermisstensuche nach Rishan Aleba

Hamburg'da Barış İçin Ortak Festival Çağrısı: Peter Brandt da Katılıyor

Hamburg 2024 Sinema Ödülleri: Koralle Kino'da Görkemli Törenle Sahiplerini Buldu