Mustafa Remzi Özbadem


Narin’i de gömdüler.

"Çocuklara olan sevgimiz bizi insan yapan en büyük bağ. Ancak içimizde bu sevgiden yoksun olanlar var ve onları görmezden gelmeye devam ediyoruz. Karanlık güçlenirken, çocuklarımızı daha sıkı korumalıyız."


Her ne kadar birbirimizden farklı toplumlara, dillere, dini inançlara, boya, posa, renge sahip olsak da birkaç ortak noktamız var, bizi birbirimize yaklaştıran, insanlaştıran. Çocuklarımıza olan sevgimizdir en büyüğü. Çocukluğumuzdan beri ölesiye sevdiğimiz anne ve babalarımızı bile onlar için feda edebilecek kadar çok severiz çocuklarımızı. Öyle ki anne ve babalarımız dahi, "Onları neden seçtiniz?" diye kızmaz, gönül koymaz sizlere. Çünkü konuya hakimdirler. Sizden önce tanımış, hissetmişlerdir bu duyguyu.

Ama...

Ama bu ortak duygunun kırıntısına sahip olmayan insanları da barındırıyoruz içimizde, her nedense. Söküp atamıyoruz her nedense. Orada olduklarını gördüğümüz, hissettiğimiz halde. Bize dokunmayan yılanları yağlayıp besliyoruz sokaklarımızda. Kapımızdan uzak, komşuya yakın.

Narin ya da...

Bir yerlerde, bizden uzakta olmasa da, bize ait olmayan ya da bizim ait olmadığımız bir köyde, kara kara bulutlar altında fırtınalar koptu. Ardından büyük bir sis çöktü köyün üstüne. Göremedik o sisin ardındaki vahşeti. Birileri de istemedi o sisin dağılmasını. Köy meydanında İblis, bir beyaz meleği infaz ederken, herkes izledi İblis’in bu seremonisini. Hatta çoğu bu seansa maskelerini takıp, kanını altın taslarda içerek katıldılar. Ardından kör oldular olan bitene, ağızlarındaki kan daha kurumamışken. Karanlık yerini şafağa bırakırken tekrar masum köylüye döndü zombiler, zombi seviciler.

Parkta oynarken düşen çocuğuna koşup yerden kaldıran, deli gibi öpen anne; kızının ayak parmağını vurduğu taşı tekmeleyerek kendince cezalandıran baba; torunu için tüm yolu yürüyüp kat çıkan nineler, dedeler; kardeşi için sokaklarda fedai gibi dolaşan abiler... Artık çocuklarınıza daha sıkı sarılın ve koruma sınırlarını genişletin. Çünkü İblis kendini güçlendirdi. Artık her kapı için tehlike haline geldi.

Toplumsal temizlik zamanı başlasın. İdamı suçlunun kurtuluşu olarak görüp karşı olmalıyız. Bazı suç gruplarının mensupları yaşamalı, uzun uzun, kilit altında; demir parmaklıklar gibi paslanıp çürümeliler karanlık deliklerde. Ve Narinler okula gitmeli, oyunlar oynayıp mutlu bir şekilde uzun yaşamalılar.

Uçup giden tüm çocuklara...

Adıyaman

18.09.2024

  • İMSAK 04:43
  • GÜNEŞ 06:04
  • ÖĞLE 12:26
  • İKİNDİ 15:55
  • AKŞAM 18:38
  • YATSI 19:54

Köln Polisi, Vanıtıy Diskosunda Patlama Şüphelisini Arıyor

Almanya'da 2025'teki seçimlerde Hristiyan Birlik partilerinin Başbakan adayı Friedrich Merz

Bremen'de Güvenlik Sektöründe 3.000’den Fazla Çalışana Yüksek Ücret Müjdesi

Geleceğin İçin İlk Adım: Meslekler Gecesi Hannover’de Başlıyor

Lübeck’te Engelli Çocuklar İçin Ailelere Yönelik Açık Forum

Hamburg’da Barış ve Birlik Rüzgarı: Savaş ve Göçmen Krizine Karşı Etkinlik