Sabahat ACI
HANNOVER – Hannover Büyükşehir Belediye Meclisi, 2025–2027 dönemini kapsayan yeni Eşitlik Planı'nı (GSP) oy çokluğuyla kabul etti. Plan, kadın ve erkekler arasında fırsat eşitliğini güçlendirmeyi, yönetim kadrolarında kadın oranını artırmayı ve kamu yönetiminde modern bir çalışma kültürü oluşturmayı hedefliyor.
Yeni plan, belediye personel politikalarının temel araçlarından biri olarak öne çıkarken, eşitlikçi bir kurum kültürünün yaygınlaştırılması ve yapısal eşitsizliklerin ortadan kaldırılması için somut adımlar içeriyor.
Verilere göre, Hannover'de kadınların yönetimdeki temsili karma bir tablo ortaya koyuyor. 31 Aralık 2024 itibarıyla genel kadın yönetici oranı yüzde 46,1 olarak kaydedildi. Orta düzey yönetimde artış görülürken, üst yönetimde düşüş dikkat çekti.
Belediye, bu tabloyu tersine çevirmek için yeni plan kapsamında çeşitli önlemler hayata geçirecek. Bunlar arasında:
yer alıyor.
Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay, planın önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Modern bir yönetim, ancak güçlü bir eşitlik politikasıyla mümkündür. Bu plan, kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla yer almasını sağlarken, iş ve özel yaşam dengesini de güçlendirecek."
Hannover Eşitlik Sorumlusu Luisa Arndt ise planın sadece bir belge olmadığını vurgulayarak,
"Eşitlik yalnızca strateji değil, günlük hayatın bir parçası olmalı. Bu plan, kurum içinde şeffaflığı artıracak ve tüm çalışanlar için yeni fırsatlar sunacak" dedi.
Plan kapsamında daha önce yeterince ele alınmayan bazı başlıklar da gündeme alındı:
Hannover'e bağlı belediye şirketlerinde kadınların yönetimdeki oranı yüzde 56'ya ulaştı. Bu oran, Almanya genelinde ortalama yüzde 23 seviyesinde bulunurken, Hannover'i bu alanda öne çıkarıyor.
Yeni planın hazırlanma sürecinde siyasi kurumlar da aktif rol aldı. Eşitlik Planı ilk kez siyasi karar mekanizmalarında kapsamlı şekilde tartışılarak kabul edildi.